Ponovo potres u Kraljevu

Izvor: Glas javnosti, 14.Nov.2010, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo potres u Kraljevu

KRALJEVO - Zemljotres jačine 3,4 stepena Rihterove skale pogodio Kraljevo jutros u 10.15 časova. Pretpostavlja se da se epicentar nalazi između Kraljeva i Mrčajevaca. Potres nije izazvao oštećenja.

Štab za vanredne situacije saopštio je da 40 školskih objekata nema ozbiljnijih oštećenja i da će sutra moći da primi đake, dok desetak objekata još nije bezbedno za korišćenje.

Na spisku bezbednih objekata >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << su manje osnovne škole u seoskim područjima, ali nijedna gradska osnovna i srednja škola, tako da će od ponedeljka nastavu pohađati tek trećina od ukupnog broja učenika u Kraljevu.

Šef tima za školske objekte Milan Samardžić je rekao da će ostale škole počinjati da rade sukcesivno kako koja bude sanirana.

Međutim, prema rečima gradonačelnika Kraljeva Ljubiše Simovića, i pre izrade projekata sanacija očito je da će za osposobljavanje nekoliko škola na području grada biti potrebno duže vreme.

Inače vikendom u Kraljevo dođe najviše volontera i radnika, kako bi pomogli stanovništvu u otklanjanju štete od zemljotresa.

Na terenu će i danas biti drugostepene komisije koje će davati konačne procene da li su oštećene kuće i objekti, za rušenje.

Kraljevo i okolna mesta postradala u zemljtresu, danas će posetiti i ministar Ivica Dačić.

Dačić će najpre posetiti Dom kulture Ribnica, na čijoj sanaciji su angažovani pripadnici Sektora MUP-a za vanredne situacije, a potom će obići radove na školi "Četvrti kraljevački bataljon".
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.