Obradović: Škole će biti sanirane

Izvor: B92, 01.Dec.2010, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Škole će biti sanirane

Kraljevo -- Ministar prosvete Žarko Obradović rekao je u Kraljevu da su u toku pripreme za drugu fazu sanacije školskih objekata sa većim oštećenjima od zemljotresa.

Na sastanku sa konzorcijumom od deset građevinskih preduzeća iz Kraljeva, on je rekao da će ovdašnja preduzeća ravnopravno učestvovati na tenderima.

Sastanak je sazvam zbog primedbi kraljevačkih građevinara da je Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na zatvorenom sastanku dalo poslove hitne sanacije isključivo firmama koje nisu iz Kraljeva.

Obradović je objasnio da su ta preduzeća prihvatila da besplatno obave manje sanacije objekata, a da će za veće poslove biti ispoštovana procedura javnih nabavki.

"Niko nije unapred dobio posao. Mi smo samo želeli da što pre osposobimo što vise objekata za nastavak školske godine", rekao je ministar.

Jedan od članova konzorcijuma kraljevačkih preduzeća Miroslav Tlačinac istakao je da su ove firme od prvog dana sve svoje ljudstvo i opremu stavile na raspolaganje Kriznom štabu i da već nedeljama rade volonterski.

"Ali, Ministarstvo prosvete nije našlo za shodno da nas pozove na sastanak izvđača radova na školskim objektima", zamerio je Tlačinac.

Vlasnik preduzeća "Radijator" Rade Janjić je podsetio da su ova preduzeća već godinama i veliki donatori školama.

"Međutim, plaćene poslove dobijaju druge firme. Kako pojedini rade, primer je i Medicinska škola, koja je jedan od najnovijih objekata u gradu, a popucali su i zidovi i instalacije", rekao je Janić.

Kraljevački građevinari su apelovali na ministra Žarka Obradovića da u vladi podrži inicijative za pomoć privredi Kraljeva, čije je poslovne aktivnosti razorni zemljotres poremetio na duže vreme.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.