OŠTEĆENO VIŠE OD 4.000 OBJEKATA, 120 NEUSLOVNO ZA ŽIVOT

Izvor: Kurir, 04.Nov.2010, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OŠTEĆENO VIŠE OD 4.000 OBJEKATA, 120 NEUSLOVNO ZA ŽIVOT

KRALJEVO - Kraljevo i okolinu i noćas je pogodila serija slabijih zemljotresa, što je posledica smirivanja tla, posle jučeršnjeg zemljotresa jačine 5,4 stepena po Rihteru.

KRALJEVO -  Kraljevo i okolinu i noćas je pogodila serija slabijih zemljotresa, što je posledica smirivanja tla, posle jučeršnjeg zemljotresa jačine 5,4 stepena po Rihteru.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << naveo je da su građani Kraljeva, nakon jučerašnjeg zemljotresa, prijavili oštećenje više od 4.000 objekata, dok je komisija 120 objekata proglasila kao neupotrebljive za život.

"S obzirom na to da smo one u najlošijem stanju obišli, narednih dana očekujem da proporcija neupotrebljivih objekata neće biti tako velika. Ipak, siguran sam da ćemo na kraju imati značajan broj neupotrebljivih građevina", rekao je koordinator Komisije za procenu štete Branko Radomirović.

Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović najavio je da bi danas trebalo da stigne građevinski materijal koji će biti distribuiran preko mesnih kancelarija gradske uprave.

Vrtići i škole u Kraljevu i okolini ni danas neće raditi.

Hiljade Kraljevčana noć je provelo van svojih oštećenih domova, kod rođaka i prijatelja, a deo njih je prespavao u automobilima, zbog straha od novih potresa.

U Gerontološkom centru i Specijalnoj bolnici "Agens" u Mataruškoj banji obezbeđen je smeštaj za 22 starih i nepokretnih Kraljevčana. Desetak građana smešteno je u Dom učenika Šumarske škole.

Na ulicama Kraljeva sinoć je bilo 11 cisterni za snabdevanje pijaćom vodom, jer voda iz gradskog vodovoda nije za ljudsku upotrebu, sem za higijenske potrebe.

Zdravom vodom najpre su snabdeveni prioritetni korisnici, kao što su Zdravstveni centar i Pekara. Na sastanku štabova najavljeno je da će u četvrtak biti još 15 cisterni.

Stručnjaci kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje i seoskim domaćinstvima preporučuju posebne mere opreza.

Snabdevanje električnom energijom je normalizovano na celom području, izuzev u selu Sirča, u kome je u toku izgradnja nove trafostanice, jer je dosadašnja srušena u zemljotresu. Očekuje se da će do četvrtka po podne struju dobiti i meštani tog sela.

Kraljevačka "Toplana" je imala problema sa manjim kvarovima, od kojih je većina otklonjena.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.