Kraljevu 40.000 evra od Maribora

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, Fonet, 07.Dec.2010, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevu 40.000 evra od Maribora

BEOGRAD - Gradonačelnik Maribora Franc Kangler uručio je gradonačelniku Kraljeva Ljubiši Simoviću ček u vrednosti od 40.000 evra za obnovu oštećenih i porušenih objekata u zemljotresu.

Pomoć i narodnoj kuhinji

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji odlučio je da hranom u vrednosti od

700.000 dinara pomogne narodnu kuhinju u Kraljevu. Mešihat Islamske

zajednice u Srbiji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << odlučio i da pokrene akciju prikupljanja pomoći

porodicama čije su kuće poplavljene u Brodarevu i drugim naseljima na

tom području. Akcija će početi u petak, 10. decembra, javlja Fonet.

Simović je na konferenciji za novinare u Pozorištu na Terazijama, zahvalivši na solidarnosti gradonačelniku i građanima Maribora, podsetio na tradicionalno prijateljstvo Kraljeva i Maribora, koje datira iz Drugog svetskog rata, kada je Kraljevo primilo prognane Mariborčane.

"Ova donacija pokazuje visok stepen humanosti Maribora, sa kojim je višedecenijska saradnja posebno intenzivirana poslednjih 10 godina", kazao je Simović.

On je naveo da je prva faza sanacije štete, pokrivanje kuća oštećenih u zemljotresu, završena, a da grad sada ulazi u drugu fazu u okviru koje je planirana izgradnja između 450 i 500 kuća za porodice koje su izgubile svoje domove u ovoj nesreći. Simović je podsetio da je potrebno više od 2.000 objekata sanirati, među kojima su i zdravstvene ustanove i škole.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.