KRALJEVO IMA DOVOLJNO NOVCA

Izvor: Kurir, 04.Jan.2011, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRALJEVO IMA DOVOLJNO NOVCA

BEOGRAD - Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović izjavio je jutros da u ovom trenutku ima dovoljno novca na računu - 690 miliona dinara da se pokriju sve tekuće potrebe pogotovu sada kada se finansira izgradnja kuća, što je najskuplji deo posla.

Simović je rekao da je Vlada Srbije ispunila obećanje da će do kraja 2010. pomoći tom gradu, koji je 3. novembra zadesio zemljotres, sa milijardu dinara i da je taj cilj postigla, što finansijskim sredstvima, što materijalom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i robnim rezervama.

- Utrošeno je oko 130 miliona dinara, a oko 850 miliona dinara je do sada prošlo kroz taj račun, dok vrednost pomoći u robi iz robnih rezervi iznosi vše od 100 miliona dinara - rekao je Simović u Jutarnjem programu TV Pink.

On je naveo da je do sada urađeno, popravljeno ili je u toku montaže 117 kuća, a da će se danas ući u još 13 lokacija, kao i da je samo za kuće neophodno između 10 i 11 miliona evra.

Simović je najavio da će se u pojedinim kvartovima obaviti sanacija zgrada, ističući da se već rade projekti sanacije koji će biti gotovi do kraja januara, posle čega predstoji javna nabavka i radovi na tim zgradama.

- U ovom trenutku smo na ukupno 130 lokacija, što sa sagrađenim kućama, što sa započetim temeljima - rekao je Simović.

On je istakao da za sada nema nikakvih nestašica goriva koje je potrebno za daljinsko grejanje.

Procenjuje se da će oko 500 kuća morati da bude srušeno zbog oštećenja nastalih u zemljotresu od 5,4 Rihtera koji je 3. novembra pogodio Kraljevo.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.