Izvor: B92, 06.Dec.2010, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad Maribor pomaže Kraljevu

Beograd -- Gradonačelnik Maribora Franc Kangler uručio gradonačelniku Kraljeva Ljubiši Simoviću ček u vrednosti od 40.000 evra za obnovu objekata oštećenih u zemljotresu.

Simović se, na konferenciji za novinare u beogradskom Pozorištu na Terazijama, zahvalio na solidarnosti gradonačelniku i građanima Maribora.

Simović je podsetio na tradicionalno prijateljstvo Kraljeva i Maribora, koje datira >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Drugog svetskog rata, kada je Kraljevo primilo prognane građane Maribora.

"Ova donacija pokazuje visok stepen humanosti Maribora, sa kojim je višedecenijska saradnja posebno intenzivirana poslednjih 10 godina", kazao je Simović.

On je naveo da je prva faza sanacije štete, pokrivanje kuća oštećenih u zemljotresu, završena, a da grad sada ulazi u drugu fazu u okviru koje je planirana izgradnja između 450 i 500 kuća za porodice koje su izgubile svoje domove u ovoj nesreći.

Simović je podsetio da je potrebno sanirati više od 2.000 objekata, među kojima su i zdravstvene ustanove i škole.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.