Izvor: eKlinika.rs, 09.Okt.2023, 13:04

Vek postojanja i rada Klinike za neurologiju i Klinike za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije

Klinika za neurologiju i Klinika za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije (UKCS) obeležiće sutra, 10. oktobra, veliki jubilej: 100 godina postojanja i rada.
Ugledne zvanice, sadašnjost i budućnost srpske neurologije i moderne psihijatrije 100 godina postojanja ove dve klinike biće obeležen proslavom u hotelu „Metropol“ u Beogradu, sa početkom u 9.30 časova. Proslavi će prisustvovati ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić, ministarka prosvete prof. >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << dr Slavica Đukić Dejanović i direktor Univerzitetskog kliničkog centra prof. dr Milika Ašanin.
Pored toga, na skupu će se obratiti i doajen naše neurologije, akademik prof. dr Vladimir S. Kostić, koji će govoriti o uzlaznoj putanji savremene srpske neurologije. Goste će najpre pozdraviti domaćini – direktor Klinike za neurologiju, prof. dr Dragoslav Sokić, i direktor Klinike za psihijatriju, prof. dr Milan Latas. Prof. dr Dragoslav Sokić će predstaviti Kliniku za neurologiju kroz njen istorijski razvoj, sadašnji trenutak i planove za budućnost, a prof. dr Milan Latas će govoriti o dobu moderne psihijatrije.
Dve prestižne ustanove posvećene lečenju pacijenata ali i naučnom radu Klinika za neurologiju i Klinika za psihijatriju UKCS vrhunske su ustanove posvećene lečenju, ispitivanju i nezi teških, kompleksnih i nerazjašnjenih neuroloških i psihijatrijskih bolesnika korišćenjem konvencionalne i napredne tehnologije.
Zaposleni u ovim ustanovama posvećeni su radu sa pacijentima obolelih od najčešćih neuroloških i psihijatrijskih bolesti, ali i prepoznavanju i lečenju retkih oboljenja. Posvećeni su naučnom radu i istraživanju, edukaciji studenata, specijalizanata, supspecijalizanata, doktoranada i socijalnom radu ka širenju svesti o značaju neuroloških i psihijatrijskih bolesti i terapijskoj superiornosti svojih disciplina.
Članak Vek postojanja i rada Klinike za neurologiju i Klinike za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije se pojavljuje prvo na eKlinika.

Nastavak na eKlinika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obeleženo dve decenije JVP “Vode Vojvodine”

Izvor: biznis.vesti.rs, 09.Okt.2023

Veliki jubilej, dvadeset godina od osnivanja JVP “Vode Vojvodine” obeležen je u petak, na najprometnijoj tački Hidrosistema DTD, na novosadskoj prevodnici, na Klisi. Na svečanosti prisutnima su se obratili predsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević,...

Nastavak na biznis.vesti.rs...

Obeležavanje 100 godina rada Klinike za neurologiju i Klinike za psihijatriju

Izvor: Beta Video, 10.Okt.2023, 11:25

BEOGRAD - U hotelu ``Metropol`` obeležavanje 100 godina rada Klinike za neurologiju i Klinike za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije. (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.