Izvor: eKlinika.rs, 02.Maj.2025, 07:05

Proso ne sadrži gluten, a brzo se i lako sprema, dijetetičar Milica Trtak nam donosi 5 recepata

Proso je izuzetno vredna žitarica koja s pravom nosi epitet superhrane. Ne sadrži gluten, ali je bogata prebioticima, specifičnim vlaknima koje su hrana za korisne bakterije u našim crevima. Posle obroka sa prosom nema nadutosti ili stomačnih tegoba. Jeftina je namirnica koja se brzo sprema, idealna kada želimo porodicu da obradujemo zdravim i ukusnim obrokom. Od prosa možemo da pravimo i slata i slatka jela, a kako se proso pravilno priprema objašnjava nam Milica Trtak, strukovni dijetetičar nutricionista i član Upravnog odbora Udruženja nutricionista dijetetičara Srbije.
Kuva se brže od pirinča Proso je namirnica koja je namenjena skoro svima bez obzira na uzrast, savetuje se i deci i starijim osobama,...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.