Pripremite kožu za zimu

Izvor: BKTV News, 11.Nov.2014, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripremite kožu za zimu

Kao što ste morali da pripremite kožu za leto, tako morate i za hladnije dane i zimu. Nagle promene vremena i temperatura predstavljaju veliki stres za kožu.

U zaštiti kože mogu vam pomoći kreme, mleka i ulja koja će zadržati vlagu i podariti joj toliko potrebne hranljive sastojke. Ipak, jedan od najvažnijih faktora je ishrana.
Ona mora biti bogata mineralima, vitaminima i esencijalnim materijama koje osiguravaju nesmetan metabolizam kože, ali i podižu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << imunitet kože i celog organizma. Preporučuje se konzumacija svežeg voća i povrća bogatog gvožđem i vitaminom C, kao i orašasti plodovi poput lešnika, badema i semenki bundeve koji su odličan izvor vitamina E i B i nezasićenih masnih kiselina.
Kako biste izbegli preterano isušivanje kože tela, izbegavajte prevruće kupke, jer vruća voda brzo rastapa zaštitni sloj kože kojem je prirodni zadatak kožu održavati gipkom i vlažnom. Sapune zamenite nežnim uljanim emulzijama, a nakon svakog tuširanja na telo obavezno nanesite mleko, losion ili ulje. Najtemeljniju zaštitu zaslužuje koža lica koja je najviše izložena hladnoći. Pošto se tipovi kože međusobno razlikuju, potrebno je i kozmetiku prilagoditi pojedinom tipu. Na primer, osobe s masnom i mešovitom kožom moraju redovno koristiti pilinge i hidratantne kreme kako im se ne bi dodatno začepile pore i dovele do upalnih bubuljica, a s druge strane do pojačanog perutanja površinskog sloja kože.
Tokom hladnijih meseci potrebno je dodatnu pažnju usmeriti i na negu usana i ruku. Usne se mogu negovati različitim balzamima kako se ne bi isušile, dok je na ruke potrebno nanositi masnije kreme i nositi rukavice.
Izvor: poslovni.hr
The post Pripremite kožu za zimu appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Pripremite kožu za hladne dane

Izvor: Lepota i zdravlje, 12.Nov.2014, 00:08

Nagle promene vremena i temperatura predstavljaju veliki stres za kožu. Da biste je zaštitili mogu vam pomoći kreme, mleka i ulja koja će zadržati vlagu i pružiti joj preko potrebne hranljive sastojke. Ipak, jedan od najvažnijih faktora je ishrana...Vaša ishrana mora da bude bogata mineralima...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.