Izvor: eKlinika.rs, 12.Apr.2024, 13:01

Poremećaji nervnog sistema koji nastaju naglo glavni su uzrok raznih bolesti, tvrde naučnici

Nagli poremećaji nervnog sistema sada su glavni uzrok, odnosno pokretač brojnih bolesti, tvrde naučnici sa Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME). Stanja koja utiču na nervni sistem – kao što su moždani udari, migrene i demencija, od prošle godine premašile su bolesti srca i postala vodeći uzrok lošeg zdravlja širom sveta, navode istraživači američkog IHME instituta.
Tokom 2021. godine kod više od 3,4 milijadrde ljudi registrovani poremećaji nervnog sistema Više od 3,4 milijarde ljudi, što je 43 procenata globalne populacije, iskusilo je neko neurološko stanje 2021. godine, a to je daleko više nego što se ranije mislilo, pokazala je analiza. Studiju su sprovele stotine istraživača...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.