Porcija sira smanjuje rizik od moždanog i srčanog udara

Izvor: N1 televizija, 04.Dec.2017, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porcija sira smanjuje rizik od moždanog i srčanog udara

Za one koji vole da jedu sir, stiže lepa vest. Svi siroljupci biće zadovoljni vestima da "dobra porcija" sira smanjuje rizik od moždanog i srčanog udara.

Dnevna porcija od 40 grama sira smanjuje rizik od razvoja bolesti srca za čak 14 posto, piše The Sun.

Istraživači u Kini došli su do zaključka da ista količina sira dnevno smanjuje i rizik od moždanog udara za 10 posto.

Britanska studija koja je sprovedena ranije ove godine takođe je, ispitujući >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << gotovo milion ljudi, došla do sličnih zaključaka.

Naučnici sa Univerziteta Riding kažu da rezultati njihove studije dovode u pitanje dugogodišnje uverenje da treba ograničiti unos mlečnih proizvoda.

Australijski nutricionisti preporučuju odraslim osobama barem dve i po porcije mlečnih napitaka dnevno.

Porcija od 40 grama sira iste je vrednosti kao jedna šolja mleka.

"Sir sadrži zasićene masne kiseline, ali sadrži i nutrijente koji su dobri", stoji u objašnjenju studije.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Mala porcija sira smanjuje rizik od moždanog i srčanog udara

Izvor: B92, 05.Dec.2017, 22:15

Ova vest će svakako obradovati sve ljubitelje sira, kojih kod nas nije malo. Dnevna porcija tog mlečnog proizvoda mogla bi da smanji rizik od moždanog i srčanog udara...Količina od 40 grama sira smanjuje rizik od razvoja bolesti srca za čak 14 odsto, a ista dnevna količina smanjuje i rizik od...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.