Pivo sprečava osteoporozu kod žena

Izvor: B92, 19.Okt.2011, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pivo sprečava osteoporozu kod žena

Žene bi svakodnevnim konzumiranjem po malo piva mogle da spreče pojavu osteoporoze, pokazali su rezultati istraživanja grupe britanskih naučnika s Kembridž univerziteta.

Pivo koje se pravi od vode i slada sadrži, kako su objasnili naučnici, veliku količinu silikona sa glavnom ulogom u formiranju kostiju koje se stalno razgrađuju i izgrađuju.

Naučnici su istakli da se silikon kombinuje sa ženskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hormonom estrogenom ostvarujući pozitivno dejstvo, a pošto je nivo tog hormona sa godinama sve manji kod žena, važno je da one imaju adekvatan dnevni unos silikona.

Tokom ispitivanja koje se sastojalo u kontroli kostiju žena, manjih ili većih konzumenata piva, utvrđeno je i da silikon nije jedini važan sastojak za kosti, već da je to i etanol, sastojak piva koji smanjuje gubitak koštane mase.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pivom protiv osteoporoze

Izvor: Mondo, 20.Okt.2011, 10:07

Žene bi svakodnevnim konzumiranjem piva mogle da spreče pojavu osteoporoze, pokazali su rezultati istraživanja grupe britanskih naučnika sa Univerziteta Kembridž, objavljeni povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv osteoporoze, 20. oktobra.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.