Ovo su najčudnije namirnice koje produžavaju život: Na listi se našli viski i kokice

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 10:38

Ovo su najčudnije namirnice koje "produžavaju život": Na listi se našli viski i kokice

Stogodišnjaci su otkrili svoje tajne dugovečnosti.

Iako su mnogi pobornici zdrave ishrane, kako bi živeli duže, ponekad to i nije slučaj. Naime, ako upitate stogodišnjake šta su tokom života jeli, pili, i uopšte kakvim su stilom živeli, mogli biste da budete zaprepašćeni.

Mnogi od njih neretko su konzumirali alkoholna pića i grickalice, pa su se tako na listi čudnih namirnica koje "produžavaju život", našli viski i kokice.

Naime, najstariji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << muškarac sa Novog Zelanda, Džek Kou, koji je sredinom maja proslavio 107. rođendan, otkrio je svoju tajnu dugovečnosti. Kako je umnogome tokom života konzumirao kokice prelivene karamelom i pivo, on veruje da za svoje dobro zdravlje duguje baš ovim namirnicama. Upravo zato su mu rođaci za rođendan poklonili tortu sa njegovim omiljenim slatkišima - karamelom i kokicama.

U martu ove godine Apo Vang-Od, sa Filipina koja ima 106 godina, postala je tema naslovnice časopisa Vogue. Oni su je nezvanično prozvali "najstarijom manekenkom na naslovnoj strani Vogue-a". Apo ističe da ju je u životu održao rad, a inače se bavi tetoviranjem.Ona je pre nekoliko godina, na izložbi u Manili, otkrila - "jednostavno nisam mogla da prestanem da radim".

"Zamolili su me da stanem i odmorim se. Ali ako bih to uradila, onda ne bih pokazala nepoštovanje prema ljudima koji su došli samo da ih tetoviram i koji su zbog toga prešli hiljade kilometara. Ali stvar je u tome da volim ono što radim! Kod kuće radim svakog dana od 8 do 17 časova", ispričala je i dodala da je uverena da je to tajnja njene dugovečnosti.

Takođe, Barbara Bejts, koja živi u engleskom gradu Vejkfildu, u novembru 2022. proslavila je 100. rođendan i tom prilikom je priznala da je sve ove godine pila viski ali u malim količinama.

"Volela sam viski, on me je održavao! Uvek je to bila samo kap alkohola u maloj količini vode, ali ja sam uživala", priznala je ova dama koja je čak svom psu dala ime Viski, po svom omiljenom piću, pišu strani mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ovo su najčudnije namirnice koje “produžavaju život”: Na listi se našli viski i kokice

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 15.Jun.2023, 07:11

Stogodišnjaci su otkrili svoje tajne dugovečnosti. Iako su mnogi pobornici zdrave ishrane, kako bi živeli duže, ponekad to i nije slučaj. Naime, ako upitate stogodišnjake šta su tokom života jeli, pili, i uopšte kakvim su stilom živeli, mogli biste da budete zaprepašćeni. Mnogi od njih neretko...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.