Ovako ćete pravilno staviti i skinuti masku i rukavice VIDEO

Izvor: B92, 01.Apr.2020, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako ćete pravilno staviti i skinuti masku i rukavice VIDEO

Pravilno stavljanje i skidanje maski i rukavica je vrlo važno, kako bi ove zaštitne mere koje preduzimamo imale ikakvog smisla. Evo pravog načina.

"Nije dovoljno staviti masku i rukavice i misliti da smo time završili posao. Kada skidamo masku i rukavice, prvo skidamo rukavice. Hvatamo sa trake oko ušiju, ili odvezujemo ako je u pitanju drugačija maska", kaže za 150 minuta Prve TV Bojana Banjević iz Crvenog krsta.

Kada postavljamo običnu hiruršku masku, trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi da metalnu traku sa gornje strane stavimo tako da odgovara obliku našeg nosa, pa onda postavljamo trake iza ušiju i prilagodimo licu. Nakon toga ne diramo više masku, objasnila je.

"Obične hiruršne rukavice nisu sterilne, pa je neophodno da operemo ruke i dezinfikujemo ih pre korišćenja. Kada se skidaju rukavice, bitno je da ne dodirujemo kožu"

Pogledajte detaljno kako skidati i stavljati zaštitnu opremu u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.