Odlični razlozi zbog kojih bi trebalo da spavate goli

Izvor: Vesti-online.com, 04.Feb.2013, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlični razlozi zbog kojih bi trebalo da spavate goli

Nedavno istraživanje pokazalo je da oko deset odsto Amerikanaca spava bez i jedne krpice na sebi. Pre nego što zauvek precrtate tu ideju uzmite u obzir veoma dobre razloge zašto biste spavali nagi. Osim što ćete svom partneru izgledati neverovatno seksi, spavanje bez garderobe je i veoma zdravo.

Zdravlje vagine - Dženifer Landa, doktor i autor knjige "The Sex Drive Solution for Women", kaže da spavanje bez odeće može biti veoma zdravo po intimne delove tela. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Naime, iako je sasvim normalno da se u vaginalnom području stvaraju bakterije, pretoplo okruženje može uzrokovati njihovo prekomerno bujanje. Jedan od jednostavnih i efikasnih načina da sprečite nastanak infekcija je taj da to područje redovno "izluftirate", a spavanje bez odeće je jedan od najboljih načina da to i uradite.

Bolje ćete spavati - Iako je veoma lepo dok vam je toplo i udobno noću, za dobar san zapravo je potrebno biti u nešto hladnijem okruženju, savetuje doktorka Liza Šivs iz američke Nacionalne fondacije za san. "Temperatura tela postepeno opada dok spavate, što je sasvim prirodna tendencija, ali ako ste obučeni u toplu pidžamu i pokriveni debelim pokrivačem, možete poremetiti taj proces. Ako spavate goli, omogućiti ćete telu da održava prirodnu temperaturu".

Izgledaćete više seksi - Prema rečima Nataše Tarner, autorke knjige "The Hormone Diet", ako vam je tokom noći pretoplo, remeti se oslobađanje melatonina i hormona rasta koji su glavni hormoni u telu koji suzbijaju znakove starenja. "Kada temperatura tela opadne, hormon rasta se oslobađa i stvara regenerativnu magiju, a zbog toga koža i kosa izgledaju sjajno i zdravo", kaže Nataša.

Istopićete masne naslage na stomaku - Spavanje bez odeće omogućiće vam da čvršće utonete u san, zbog čega će se nivo hormona stresa kortizola smanjiti, a nivo energije i osećaja gladi ostati pod kontrolom. "Kada spavate isprekidano, ujutru kada se probudite, nivo kortizola će biti previsok pa ćete se zbog toga probuditi jako gladni s velikom željom za nezdravom hranu, a velika je i šansa da pojedete više nego što vam je zaista potrebno", kaže Nataša Tarner.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Odlični razlozi zbog kojih bi trebalo da spavate goli

Izvor: Dzungla.org, 04.Feb.2013

Nedavno istraživanje pokazalo je da oko deset odsto Amerikanaca spava bez i jedne krpice na sebi. Pre nego što zauvek precrtate tu ideju uzmite u obzir veoma dobre razloge zašto biste spavali nagi. Osim što ćete svom partneru izgledati neverovatno seksi, spavanje bez garderobe je i veoma zdravo.... Opširnije...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.