Objavljujemo spisak najvećih uzročnika raka kojima smo svakodnevno izloženi

Izvor: eKlinika.rs, 25.Okt.2014, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljujemo spisak najvećih uzročnika raka kojima smo svakodnevno izloženi

Na alternativnim internet stranicama objavljen je intrigantan spisak najvećih uzročnika raka kojima smo svakodnevno izloženi, prenosi dnevno.hr.
1. Hormoni u mesu i mleku
Većina domaćih životinja hranjena je veštačkim hormonima kako bi dobila na količini mleka i mesa. Veštački hormoni uzrokuju upale, depresiju, rak i niz drugih bolesti.
2. Mamografija, stomatološki rendgenski zraci, skeneri na aerodromima
Da li vam je tehničar na mamografiji >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << zaboravio da kaže da provučete zaštitnu preklopnicu preko grudi pre nego što je izašao iz ordinacije? Da, reč je o smrtonosnim zracima koji mogu da prouzrokuju rak, a došli ste kako biste ga sprečili ili reagovali na vreme.
3. Aluminijum u dezodoransima i antiperspirantima
Većina tumora dojke nastaje u njenom gornjem kvadrantu, kod pazuha, upravo tamo gde nanosimo dezodoranse prepune aluminijuma. Koristite domaće ili organske dezodoranse.
4. Toksična kozmetika
Koža je naš najveći organ i upravo nju tretiramo preparatima i dekorativnom kozmetikom koja je prepuna petroleja i katrana. Kroz kožu ove otrovne supstance bez ikakvog problema putuju u krvotok i čine plodno tlo za ćelije tumora. Počnite da koristite organsku ili domaću kozmetiku i sanirajte štetu.
5. GMO soja i kukuruz
Većina soje u Americi je genetski modifikovana i ako ste obožavatelj, na primer, sojinog mleka preorjentišite se na neko drugo jer… Sojino mleko inače sadrži hemaglutinin, supstancu koja crvene krvne ćelije pretvara u ugruške. Osim toga, soja povećava estrogen. Kupujte organsko mleko, koje god vrste volite (kravlje, rižino, zobeno…).
(Preuzeto sa: Dnevno.hr)

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.