NIKAD ZDRAVIJI: Pijte ovu tečnost svaki dan i imaćete dug i kvalitetan život

Izvor: eKlinika.rs, 11.Apr.2016, 07:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIKAD ZDRAVIJI: Pijte ovu tečnost svaki dan i imaćete dug i kvalitetan život

Surutku mnogi ne vole, ali kada saznate koliko je zdrava, pićete je svaki dan. Ona se koristila od davnina kao narodni lek i može vam pomoći da se oslobodite različitih bolesti i tegoba.
Dugo se smatralo da Norvežanke svoj savršen ten duguju upravo ovom napitku. Doktor Pavo Aviola je savetovao ispijanje surutke za dug i kvalitetan život. Dokaz da je bio u pravu je engleski seljak Tomas Par koji je navodno pio surutku svaki dan i živeo je 152 godine.
Sastav i svojstva surutke
>> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << />
Surutka je pogodna za sve uzraste. Po sastavu je slična majčinom mleku, pa se može koristiti kao zamena za mleko kod odojčadi.
Ova tečnost sadrži manje od 1 odsto proteina i preko 93% vode. Sadrži kalijum, natrijum, magnezijum, fosfor, gvožđe, cink, bakar, kobalt, mangan, molibden, kao i brojne vredne enzime i aminokiseline. Sto grama surutke sadrži samo 26 kalorija, pa se preporučuje osobama koje vode računa o ishrani.
Najzdravije piće za čišćenje jetre
Čista jetra je ključ dobrog zdravlja, a surutka je moćno sredstvo za uklanjanje toksina. Pomaže kod ciroze i omogućava duži i kvalitetniji život.
Pored toga, surutka se koristi se protiv hroničnog umora, stresa, gojaznosti, visokog krvnog pritiska, pada imuniteta, problema za želudcem, kandide itd.
Kao moćan antioksidans, surutka pomaže i kod problema sa štitnom žlezdom, kod upornih upala i Parkinsonove bolesti.
Sportisti je često koriste za bolju izdržljivost, a dame za gubitak suvišnih kilograma. Ona je puna elektrolita, hidrira telo i daje energiju.
Preporučuje se kozija sirutka, ali dobra je i kravlja. Osim za pijenje, surutka se može koristiti i za njegu kože i kose, u pripremi peciva, poslastica i smutija i sl.
Ne preporučuje se više od 1.5 dl surutke tri puta na dan za početak, ali vremenom se ova doza može povećati i do 1 l dnevno.

Zena.Blic

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.