Izvor: eKlinika.rs, 02.Apr.2024, 13:01

Kreme koje sadrže više od 4 procenta lidokaina mogu štetno da utiču na srce, upozorava FDA

Kreme za kožu koje sadrže lidokain visoke koncentracije, koji se koristi za lokalnu upotrebu kako bi ublažio bol od kozmetičkih procedura, mogu štetno da utiču na srce, saopštila je Američka uprava za hranu i lekove. Lidokain visoke koncentracije u kremama, gelovima, sprejevima i sapunima koristi se nakon tretmana kao što su mikrodermoabrazija, lasersko uklanjanje dlaka, tetoviranje i pirsing.
Lidokain je lokalni anestetik koji „umrtvljuje“ kožu Neki proizvodi za kožu, koji se koriste za ublažavanje bolova sadrže potencijalno štetne doze sredstva za umrtvljivanje – lidokaina, inače lokalnog anestetika i antiaritmika, i treba ih izbegavati, upozorava američka Uprava za hranu i lekove FDA. Ove kreme, gelovi,...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.