Izvor: eKlinika.rs, 06.Maj.2021, 11:03

Kokosov šećer je sve popularniji u ishrani, a lekari su jasni na ovu temu

Kokosov šećer je zdraviji, geslo je onih koji pokušavaju da obogate tržište još jednim slatkim proizvodom. I pored naznaka da ova vrsta šećera ima neke nutritivne vrednosti koje mu daju prednost nad klasičnim belim šećerom od trske ili repe, pa čak i medom, doktori su jasni – šećer je šećer i koristite ga umereno. Smatra se da kokosov šećer ima manje količine saharoze, a veće količine minerala. Doktori navode da sve minerale koje ima kokosov šećer možete pronaći i u kvalitetnom mesu ili paradajzu.
Kokosov šećer je organski proizvod Skupljanjem soka iz cveta kokosove palme dobija se kokosov šećer, bez rafinisanja. U ovom šećeru, kako se tvrdi, nema aditiva, pa je organski proizvod. Šećer...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.