Izvor: eKlinika.rs, 15.Apr.2024, 15:01

Kako srce i bubrezi funkcionišu zajedno i kakva je veza između bolesti ova dva organa

Srce i bubrezi su dva važna organa u našem telu. Oni rade zajedno kako bi čovek bio zdrav, pa kada je jedan organ u „problemu“ znači da i drugi ne funkcioniše kako treba. Drugim rečima, naše srce može da utiče na zdravlje bubrega, a bubrezi mogu da utiču na zdravlje našeg srca.
Šta radi srce, a šta bubrezi? Srce je mišić koji pumpa krv ispunjenu kiseonikom u sve delove našeg tela. Ova funkcija srca održava u životu svaku ćeliju, svaki organ i sistem u našem telu. Kako bi krv stigla u svaki deo našeg tela, srce se oslanja na naše krvne sudove. Zajedno, srce, krv i krvni sudovi čine sistem koji se naziva „kardiovaskularni sistem“. Lekari kažu da bi to trebalo da zamislimo kao „sistem isporuke“....

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.