Evo kako da odaberete najbolji vid depilacije za vašu kožu i poštedite je pakla

Izvor: eKlinika.rs, 13.Sep.2015, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo kako da odaberete najbolji vid depilacije za vašu kožu i poštedite je pakla

Niko ne uživa u uklanjanju dlačica, ali ako odaberete pravu metodu za vašu kožu, možda bi ovaj ritual mogao da postane lakši. Ili barem podnošljiviji.
Freeimages.com photo


Depilacija voskom – Kada kažemo depilacija voskom, podrazumevamo dva vida depilacije. Hladnim i toplim voskom. Ovo je jedan od najpopularnijih vidova depilacije, a topli vosak je nešto manje bolan jer se od toplote šire pore. Ipak, s njim treba pažljivo rukovati jer može da nanese opekotine >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << ako ga koristi amater – ističe dermatolog dr Gorana Isailović.
Ovakav vid uklanjanja dlačica preporučuje se devojkama koje nemaju preterano osetljivu kožu, a vosak može da se koristi na svim delovima tela – od obrva do prstiju na nogama. Trebalo bi da ga izbegavaju dame sa ekcemom ili jako osetljivom kožom.
Šećerna pasta Ovo je sve popularniji vid depilacije, jer se radi o potpuno prirodnom proizvodu. Sastav je takav da bi bukvalno mogao da se jede, a možete da birate da li ćete šećernu pastu da pravite sami (što je pričino komplikovano u početku) ili da je kupite već gotovu.
– Ono što žene najviše privlači kod šećerne paste jeste činjenica da ne ostavja tragiove na koži za razliku od voska. Sve što ostane zalepljeno može jednostavno da se opere pod toplom vodom, jer je u pitanju običan šećer – kaže naša sagovornica.
Savetuje se devojkama sa osetljivom kožom, koristi se na svim delovima tela, ali nije dobar za baš tanke dlačice.
Uklanjanje dlačica koncem U svetu je sređivanje obrva koncem trend već nekoliko godina, a i kod nas u poslednje vreme postaje sve popularnije. Glavna prednost – preciznost. Glavna mana – ipak boli.
Ukoliko se odlučite za ovakav tretman, obavezno odaberite kozmetičara koji dobro radi i koji ima preporuke, jer nepravilno korišćenje konca može da vam unakazi obrve i da iščupa mnogo više nego što treba. Na ovaj način mogu da se uklanjaju i brkovi, a žene više preferiraju konac od voska jer ne ostavlja iritacije na koži.
Laserska epilacija – Laserom se dlačice uklanjaju iz korena, dugoročno, i zato su odličan odabir za žene i devojke koje ne žele da redovno čupkaju dlake. Ipak, najbolji rezultati se vide na ženama koje imaju jače dlake, dok se one tanke, jedva vidljive dlačice teško na ovaj način otklanjaju – kaže naša sagovornica.
Potebno je ponoviti ovaj tretman nekoliko puta kako bi se videli dugoročni i dobri rezultati. Jedina mana ovog tretmana je cena, jer je jedan tretman košta i po nekoliko desetina evra. Može da se radi na svim delovima tela ovim na obrvama, jer laser ne sme da ide blizu očiju.

UKOLIKO VAM JE POTREBAN SAVET BILO KOG LEKARA MOZETE SE OBRATITI SERTIFIKOVANIM LEKARIMA PUTEM SERVISA WWW.EKLINIKA.RS
eKlinika.rs / Izvor: 24sata.rs

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.