Izvor: eKlinika.rs, 01.Mar.2024, 16:20

Besplatan mamografski pregled od 2. do 9.marta ispred opštine Novi Beograd

Gradska opština Novi Beograd i Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, organizovaće od 2. do 9. marta ove godine mamografske preglede dojki za određene kategorije žena.
Besplatna mamografija: Kako zakazati pregled? Pokretni mamograf u navedenom periodu nalaziće se na delu parkinga ispred Gradske opštine Novi Beograd, Mihaila Pupina 167. Sve zainteresovane žene preglede mogu zakazati od petka, 1. marta, radnim danima od 9 do 14 časova na brojeve telefona 060/7171969 >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << i 060/7171523, do popune termina.
Pregled je moguće zakazati i sutra, u subotu, 2. marta u navedenom terminu: od 9 do 14 časova. Zakazani pregledi u mobilnom mamografu obavljaće se svakog dana od 9 do 19 časova.
Kojim kategorijama žena je namenjen ovaj besplatni pregled Besplatan pregled mamografom biće dostupan za žene starosti od 45 do 69 godina, koje u prethodne dve godine nisu bile na mamografskom pregledu, kao i za one starije od 40 godina koje u porodici imaju ili su imale bliske srodnice obolele od te bolesti.
Rak dojke je izlečiv ako se otkrije na vreme: U susret Danu žena i Nacionalnom danu borbe protiv raka dojke Besplatne mamografske preglede Institut „Batut“ sprovodi u okviru kampanje „Hajde da imamo vremena za pregled – Ne gledaj u šolju, pregledaj se!“. Organizovani su u saradnji sa Gradskom opštinom Novi Beograd, uoči Dana žena, 8.marta i u susret obeležavanju Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke (20.mart).
U subotu, 2. marta, u 09 časova povodom organizovanja preventivnih pregleda, ispred GO Novi Beograd medijma će se obratiti direktorka Instituta „Dr Milan Jovanović Batut“ prof. dr. Verica Jovanović i predsednik opštine Novi Beograd Bojan Bovan.
Članak Besplatan mamografski pregled od 2. do 9.marta ispred opštine Novi Beograd se pojavljuje prvo na eKlinika.

Nastavak na eKlinika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Četvrta godina besplatnih mamografskih pregleda ,,Ne gledaj u šolju, pregledaj se!’’

Izvor: Lepota i zdravlje, 01.Mar.2024

„Neke stvari ne treba preskakati!“- poručuje najbolja srpska atletičarka Ivana Španović i zajedno sa Grand kafom poziva dame da obave besplatan mamografski pregled Više od 33.000 žena širom Srbije obavilo je besplatne mamografske preglede u okviru akcije „Hajde da imamo vremena za pregled“...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.