Glumci Pozorišta mladih u Novom Sadu traže smenu direktorke

Izvor: 24sata, 20.Nov.2014, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glumci Pozorišta mladih u Novom Sadu traže smenu direktorke

Upravni odbor Pozorišta mladih sutra će glasati o smeni direktorke ove ustanove Tijane Delić i imenovanju novog v.d. direktora.

Podršku upravnom odboru dali su i zaposleni u ovom najstarijem lutkarskom teatru u Srbiji, optužujući direktorku za mobing i torturu. Zaposleni u smeni Delićeve vide “poslednji pokušaj da se ova ustanova spase od potpunog propadanja”.

- Sama činjenica da je Pozorište mladih u Novom Sadu prvo lutkarsko pozorište, ne samo >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << u Srbiji, nego čak i na Balkanu, osnovano davne 1931. godine, a da je direktorka Delić skoro ugasila lutkarsku scenu izvođenjem samo jedne premijerne lutkarske predstave ove sezone, sasvim dovoljno govori o njenom radu - navodi se u saopštenju sindikata.

U istom dokumentu zaposleni Delićevu terete i za niz zloupotreba, trošenje novca Pozorišta za privatna putovanja po Americi, podizanje 97 dnevnica za putovanja u zemlji i inostranstvu, kao i da je sama sebi potpisala putni nalog.

Oni se pozivaju na nalaze komisije Upravnog odbora koja je ustanovila da je Delićeva službeno boravila u Sarajevu šest dana i uredno podigla šest punih dnevnica, a u isto vreme je bila i na sednici upravnog odbora u Novom Sadu.

Pored toga, kao primer navode i kupovinu preko 400 litara benzina za zakupljeni automobil Reno-megan, a da za to nema nikakve propratne dokumentacije.

- Svi naši napori da ukažemo na nepravilnosti u njenom radu, rezultirali su mobingom i torturom kakvu je teško zamisliti, a nekima od nas zaprećeno je i otkazom ukoliko podržimo njenu smenu - navode zaposleni u svom saopštenju.

Oni smatraju i da je sutrašnja sednica Upravnog odbora prilika da konačno stručna osoba počne da vodi ovu važnu kulturnu ustanovu.

- Predlažemo da to bude Emilija Mrdaković, koja već 25 godina radi kao reditelj lutkarske scene. Iza ovog predloga stoji ogromna većina zaposlenih radnika, a ubeđeni smo i stručne javnosti - poručili su zaposleni i apelovali na upravni odbor i Grad Novi Sad da podrži njihov predlog.
Pogledaj vesti o: Zakon o mobingu

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.