„Zoranov brk“ Nikoli Ristanovskom

Izvor: Glas javnosti, 13.Okt.2009, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Zoranov brk“ Nikoli Ristanovskom

ZAJEČAR - Igrati sa Zoranom to je, pre svega, bila čast. Onda, to je bilo uzbudljivo, opasno, poučno, često avantura. Zoran je bio vrlo tačan, pa je to isto tražio i od svojih partnera... Inače, kad su ga pitali, jednom, ima li neki uzor, šta su mu motivi, gde nalazi inspiraciju, on je rekao da sve to nalazi u sebi, a posle, da se najčešće vraća svojim sećanjima iz detinjstva i mladosti, i to ljudima koje je poznavao u >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Zaječaru, govoreći da u svakom gradu ima duhovitih, zanimljivih... čudnih ljudi - rekao je preksinoć u Zaječaru beogradski glumac Petar Kralj na otvaranju 18. dana Zorana Radmilovića, kojima je prisustvovao i ministar kulture Nebojša Bradić.

Svečanost otvaranja počela je na platou kod spomenika Zoranu Radmiloviću, gde je posle polaganja cveća pesnik Adam Puslojić izgovorio svoj „Beskrajni aplauz“, pesmu koju je napisao u aprilu 2008, a posvetio je velikom glumcu.

U foajeu pozorišta grupa „Marinika“ izvela je nekoliko narodnih pesama, a pozorišna svetkovina je počela predstavom „Derviš i smrt“ Meše Selimovića u režiji i adaptaciji Egona Savina i izvođenju beogradskog Narodnog pozorišta.

Žiri u sastavu Irfan Mensur, predsednik, Kornelije Kovač i Ferid Karajica „Zoranov brk“ nagradu za glumačku bravuru prve festivalske večeri dodelio je Nikoli Ristanovskom za ulogu Ahmeda Nurudina.

Festival, koji će trajati do 17. oktobra nastavljen je sinoć promocijom monografije o Zoranu Radmiloviću, rođenom Zaječarcu, a potom se pozorišnoj publici predstavio beogradski „Atelje 212“ komadom „Nevinost“ D. Loreara u režiji Dejana Mijača. Večeras je na repertoaru „Dundo Maroje“ Marina Držića, u režiji Kokana Mladenovića i izvođenju Kruševačkog pozorišta, kao i otvaranje izložbe pod nazivom „Putujuće pozorište LJubomira Simovića“.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.