Zaječarskom kardiologu dr Vladimiru Mitovu nagrada Udruženja kardiologa Srbije

Izvor: Blic, 19.Nov.2015, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaječarskom kardiologu dr Vladimiru Mitovu nagrada Udruženja kardiologa Srbije

Primarijus dr Vladimir Mitov, šef Odeljenja invazivne kardiologije zaječarske bolnice, dobitnik je prestižne nagrade “Prof. dr Dejan Bošković” Udruženja kardiologa Srbije.

Nagrada je prvi put dodeljenja stručnjaku iz istočne i južne Srbije. Dr Mitov je nagradu dobio za unapređenje lečenja u kliničkoj kardiologiji jer je uz pomoć direktora Zdravstvenog centra Staše Tadića organizovao otvaranje pejsmejker >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << centra u zaječarskoj bolnici koji pokriva celu istočnu Srbiju, a nedavno i invazivnu kardiologiju.

Zahvaljujući najviše dr Mitovu, pacijenti iz Timočke krajine više ne moraju zbog ugradnje pejsmejkera, intervencija nakon infarkta, kao i mnogih teških srčanih oboljenja da putuju u beogradsku ili nišku bolnicu. Njegov tim do sada je spasao na desetine života jer srčani pacijenti ne bi preživeli put do većih kardio centara u Srbiji.

Dr Mitov je recenzent grčkog nacionalnog stručnog časopisa iz nuklearne medicine, objavio je 98 stručnih publikacija, na evropskom kongresu kardiologa u Londonu bio je član tima za tumačenje preporuka u lečenju srčanih slabosti, mentor je na Medicinskim fakultetima u Beogradu i Nišu iz oblasti kardiologije i interne medicine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.