Zaječar: Grad štiti javne česme

Izvor: TimockeVesti.net, 23.Nov.2015, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaječar: Grad štiti javne česme

Posle nekoliko meseci borbe o kojoj se nadaleko čulo, a u vezi javnih česmi u gradu koje su počele da presušuju, Grad Zaječar presekao je dalje pravce mogućih sukoba tako što je predsednik skupštine grada Zaječara, Saša Mirković juče pokrenuo inicijativu, a danas Gradsko veće grada Zaječara na sednici donelo predlog Odluke o zaštiti arterskih i subarterskih česama na teritoriji grada Zaječara.
Za pravno dejstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << ove odluke potrebno je da je verifikuje gradska skupština čime će, nadalje, zaječarska 31 česma postati “javno dobro od opšteg interesa i izuzetnog značaja za grad Zaječar”, a postaviće se i osnovna pravila njihovog korišćenja, zaštite i unapređenja. Tako će voda iz ovih česama služiti isključivo za vodosnabdevanje, dok se zabranjuje uz propisivanje rigoroznih kazni za prekršioce upotreba iste u na način kojim se ugrožava snabdevanje vodom građana.
Ova odluka doneta je kako se slične situacije ne bi više događale u budućnosti i kako bi se sprečile zloupotrebe koje su dovele do presušivanja javnih česama u Zaječaru.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.