Zahtev za smenu Ničića

Izvor: RTS, 08.Maj.2010, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahtev za smenu Ničića

Predstavnici demokrata, naprednjaka, DSS-a, LDP-a, Nove Srbije i Pokreta za promene zatražili na mitingu u Zaječaru smenu gradonačelnika Boška Ničića. Na vlasti u Zaječaru je koalicija koju čini Pokret "Živim za Krajinu" Boška Ničića, G17 plus i SPS.

U Zaječaru je održan miting opozicije na kome je više stotina članova i simpatizera Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije, Liberalno-demokratske partije, Nove Srbije, Srpske napredne stranke i Pokreta za promene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zatražilo smenu gradonačelnika Boška Ničića i gradske vlasti, jer su, kako su istakli, sve resurse ovog grada podredili interesima svojih prijatelja.

Uz mnogobrojne parole poput "Mnogo troška oko Boška", "Pokažimo mu gde je izlaz" ili "Dosta je pranja novca preko pevaljki", predstavnici opozicije prošetali su, uz zvižduke, do zgrade Skupštine grada, gde su takođe izrazili svoj protest.

Zoran Anđelković iz Pokreta za promene istakao je da telefonski računi gradonačelnika mesečno iznose po stotinu hiljada dinara, što je više od prihoda mnogih zaječarskih porodica.

Aleksandar Brajković, predstavnik demokrata, istakao je da ponašanje gradonačelnika Ničića podseća na basnu o cvrčku i mravu.

"Sada ćemo da igramo i pevamo, na Dan grada, uz Seku Aleksić, a naredne zime razmišljaćemo kako da se grejemo. Zato je jedini moralni potez odbornika gradske skupštine da vrate mandate, jer ne zastupaju interese naroda koji ih je birao, a gradonačelnik da podnese ostavku", rekao je Brajković.

Stefan Zankov, poverenik Srpske napredne stranke za zaječarski okrug, rekao je da Zaječar zaslužuje bolju vlast, ekonomski napredak, a dobri đaci stipendije.

"Sada se iz budžeta izdvaja dva puta više novca za skupe rukometašice i pevače nego za infrastrukturu i školstvo", rekao je Zankov.

Jovan Penčić, predsednik Opštinskog odbora DSS-a, istakao da niko do sada nije uspeo da okupi ovako različite stranke na istom zadatku kao Ničić.

"Okupila nas je neodgovorna, štetočinska vlast, koju želimo da promenimo", rekao je Pančić.

Kako su na mitingu istakli predstavnici zaječarskih opozicionih partija, gradonačelnik koji zloupotrebljava decu u političke svrhe ne zaslužuje da bude više na toj funkciji.

Naime, kako su istakli, protestni skup trebalo je da bude održan na samom Trgu oslobođenja, ali je odlučeno da se preseli preko puta, zbog toga što je gradonačelnik na to mesto poslao omladince da spreče okupljanje.

Na vlasti u opštini Zaječar je koalicija koju čini Pokret "Živim za Krajinu" Boška Ničića, G17 plus i SPS.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.