Zadavila bebu

Izvor: Glas javnosti, 25.Sep.2009, 02:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zadavila bebu

ZAJEČAR/POŽAREVAC - Petnaestogodišnja N.T (15), učenica prvog razreda Tehničke škole „Nikola Tesla“ u Kostolcu, za koju se sumnja da se porodila u kupatilu Doma učenika, a zatim zadavila novorođenče, smeštena je u Opštu bolnicu u Požarevcu i nalazi se lošem psihofizičkom stanju.

Trudnoća

Kako saznajemo, u selu gotovo svi meštani su znali da je devojčica trudna. Neki su čak i pitali roditelje o tome ali su oni odgovarali da se devojčica samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ugojila i da nije u pitanju trudnoća. Osim ćerke ovaj bračni par ima i četrnaestogodišnjeg sina.

U šoku

Prema nezvaničnim informacijama, učenica se porodila sama, a onda zadavila dete i sakrila u putnu torbu ispod kreveta, u svojoj sobi koju deli sa još tri „cimerke“. NJene drugarice su kasnije videle krvavo kupatilo, o čemu su obavestile vaspitače, a oni Hitnu pomoć. Učenica je lekarima tvrdila da je ima menstrualno krvarenje, ali je ginekološkim pregledom utvrđeno da se porodila. Pritisnuta dokazima, devojčica je navodno priznala čedomorstvo. Posle toga, policija je u Domu pronašla dete.

- Učenica je dovezena u stanju šoka, sa jakim bolovima u stomaku i sa obilnim krvarenjem. Pregledom je utvrđeno da je imala porođaj, obavljen van našeg porodilišta. NJeno stanje sada je stabilno, a u lečenje su uključeni i psiholog i psihijatar, jer se radi o veoma snažnom stresu - rekao je Srećko Bosić, direktor požarevačke Opšte bolnice.

Policija još uvek nije obavila razgovor sa devojčicom, jer se ona i dalje nalazi na intenzivnoj nezi. Takođe, nije obavljen ni razgovor sa njenom majkom, koja je obišla devojčicu u bolnici. Iako postoji sumnja da je smrt novorođenčeta nastupila nasilnim putem, tačan uzrok biće poznat po završetku obdukcije tela, izjavila je istražni sudija Okružnog suda u Požarevcu Milica Milosavljević.

Učenica N.T. uselila se u Dom učenika u Kostolcu uz lekarsko uverenje izdato u Zaječaru. U toku su policijske provere vezane za okolnosti izdavanja ovog uverenja, jer u njemu nije konstatovana trudnoća.

Prerezala vrat

M. N. (32), majka učenice je pokušala da se ubije juče u porodičnoj kući u mestu Veliki Izvor kod Zaječara, kada je čula šta se desilo njenoj ćerki. Kako saznajemo, ona je nožem pokušala da prereže vene na rukama, pa kad u toj nameri nije uspela, presekla je aortu na vratu. Kako nezvanično saznajemo, žena je zbrinuta na Hirurškom odeljenju zaječarske bolnice i za sada se nalazi van životne opasnosti. Ušivene su joj rane jedna u predelu vratne žile i više na rukama.

- NJen suprug K.N. je dozivao u pomoć, jer nije mogao da iznese sam telo iz kuće. Kada je ušao u sobu video je pored žene nož i da jako krvari iz vrata. Odmah je pozvao hitnu pomoć koja je ubrzo stigla je prevezla ženu u zaječarsku bolnicu - priča jedna od komšinica.

Prema priči komšija, suprug nesrećne žene se nalazio u kafani koju drže u centru sela i pozvao je telefonom da dođe i pomogne mu oko pića. Žena mu je odgovorila da odmah dolazi a kako se nije pojavila posle nekog vremena, on ju je ponovo pozvao nakon čega je čuo da mu odgovara iznemoglim glasom i odmah je dojurio kući da vidi o čemu se radi. Dozivao je, pa kako mu nije odgovarala potražio ju je u toaletu, a onda došao do njene sobe, razvalio vrata i ušao unutra. Kad je video krvavu ženu kako leži na podu odmah je dozvao hitnu i komšije da mu pomognu.

- Nemam šta da vam kažem. Samo da mi žena i kćerka ostanu u životu. Pustite me molim vas. Tek sada sam preko televizije, kao i moja žena saznao šta se dogodilo sa našom kćerkom. rekao nam je potreseno K. M.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.