ZAVRŠENI DANI ZORANA RADMILOVIĆA

Izvor: Kurir, 17.Okt.2010, 03:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAVRŠENI "DANI ZORANA RADMILOVIĆA"

ZAJEČAR - Uručivanjem statue Zorana Radmilovića najboljem glumcu pozorišnog festivala Emiru Hadzihafizbegoviću iz Sarajevskog kamernog teatra 55, ministar kulture Srbije Nebojša Bradić zatvorio je u subotu veče "Dane Zorana Radmilovića" u Zaječaru.

Ovaj festival je od velikog značaja za Zaječar, Timočku krajinu i kulturu Srbije, ali i za međunarodno povezivanje u ovoj oblasti, rekao je Bradić, i obećao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da će se Ministarstvo kultire potruditi da naredna pozorišna smotra u gradu gde je rođen Radmilović, bude još bolja.

Nagrađeni glumac Hadzihafizbegović, za ulogu Zeka u predstavi "Žaba", zahvaljujući publici i domaćinima na srdačnom dočeku, izjavio je da mu je ovo najdraža nagrada, jer se vezuje za lik i delo velikog glumca Zorana Radmilovića.

"Kada sam ga jednom upitao nakon "Radovana trećeg" da li je lako improvizovati, on mi je odgovorio da to možeš činiti tek kada najbolje znaš materiju", rekao je Hadžihafizbegović.

Publika je najboljom proglasila predstavu beogradskog Zvezdara teatra "Generalna proba samoubistva", a dodeljena je i nagrada za najbolju scenografiju, u čast preminulog radnika zaječarskog pozorišta Krstomira Milovanovića, koja je pripala šabačkom teatru za predstavu "Događaj u stanu br. 2".

Tokom nedelju dana, zaječarska publika videla je devet predstava, od kojih sve nisu bile u zvaničnoj konkurenciji za nagrade. Selektor "Zoranovih dana" bio je Branislav Lečić, a stručni žiri činili su Irfan Mensur, Biljana Vujović i Milivoje Mlađenović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.