ZAKONI KOJI SE RUGAJU SRPSKOJ ISTORIJI

Izvor: MC Bor, 01.Jul.2011, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAKONI KOJI SE RUGAJU SRPSKOJ ISTORIJI

Zaječar, Bor, 1.jul
Prof. dr Miodrag Zečević, predsednik SUBNOR-a Srbije u Zaječaru na obeležavanju 70-godišnjice ustanka u Srbiji Autor: M.C.
-Zakon o rehabilitaciji četnika je samo dalji hod pretvaranja izdaje u nacionalno delo. Četnička platforma do Kongresa u selu Ba 1944. godine bila je stvaranje Velike Srbije, nacionalno >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << očišćene od manjina. Taj jugoslovenski sistem za koji su se oni borili ne postoji u svesti, niti u praksi tog vremena, ali je to osnova da srpska Skupština celu četovorogodišnju oslobodilačku borbu protiv okupatora i izdajnika proglasi za ideološki građanski rat. Za posledice građanskog rata se ne odgovara, jer su se sukobile ideologije. Tako da desetine hiljada poklanog muslimanskog življa, kao i 10 do 12.000 zaklanih 1943. i 1944. godine u centralnoj Srbiji, i četnički zločini, ne podležu odgovornosti. Ovi zakoni su ruganje srpskoj nacionalnoj istoriji. Zato se pronalaze i nepostojeće grobnice, kao i zemeni ostaci generala Draže Mihajlovića na Adi u Beogradu, što je ortodoksna glupost, jer na tom prostoru vekovima su bila stratišta, vojske i režimi – rekao je prof. dr Miodrag Zečević, predsednik SUBNOR-a Srbije na obeležavanju 70-godišnjeice ustanka naroda Srbije u Drugom svetskom ratu, na jučerašnjoj svečanosti u Zaječaru .
Predstavnici boračkih organizacija, opština i SPS-a, po tradiciji, položili su vence i cveće na ustanički Bali breg iznad Zaječara., među kojima je bila i delegacija Bora.

 

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.