ZAJEČAR: Policija pohapsila falsifikatore novca!

Izvor: Kurir, 07.Maj.2014, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAJEČAR: Policija pohapsila falsifikatore novca!

Pohapšeni se terete da su pokuašli distribuciju osam novčanica po 200 evra za koje se sumnja da su lažne

ZAJEČAR - Policija je odredila meru zadržavanja do 48 sati V.D. (29) iz okoline Zaječara i I.B. (47) iz tog grada, zbog sumnje da su pokušali da distribuiraju osam novčanica u apoenima od 200 evra, za koje se sumnja da su falsifikovane.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Navedenima je određena mera zadržavanja zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje novca.

Naime, ovlašćena službena lica Policijske stanice u Sokobanji su, po odobrenju Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu, 4. maja odredili meru zadržavanja do 48 sati za V.D., a 5. maja i za I.B.

Imenovani su juče, uz krivičnu prijavu, sprovedeni nadležnom tužilaštvu.To je drugi slučaj uspešnog otkrivanja falsifikovanog novca od strane policijskih službenika Policijske stanice u Sokobanji, s obzirom da su 11. aprila ove godine, na teritoriji Kragujevca, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu, uhapsili E.G. (29) iz Kragujevca.

Taj osumnjičeni je, sa krivičnom prijavom, sproveden navedenom tužilaštvu.

On se tereti da je na teritoriji opštine Sokobanja pustio u opticaj devet novčanica u apoenima od po 100 američkih dolara, za koje je utvrđeno da se radi o falsifikovanom novcu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.