Vlada: Toplanama 3.500 tona mazuta

Izvor: B92, Beta, 04.Feb.2010, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada: Toplanama 3.500 tona mazuta

Beograd -- Vlada Srbije je odlučila, na predlog ministarstava trgovine i energetike, da toplanama u sedam gradova pozajmi 3.500 tona mazuta iz Republičkih robnih rezervi.

Kako se navodi u saopštenju, mazut će već od sutra dobiti toplane u Zaječaru, Trsteniku, Majdanpeku, Vrbasu, Pirotu, Novom Pazaru i Priboju. Toplane su dužne da u roku od godinu dana vrate pozajmicu mazuta, kažu u Vladi Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ministar trgovine Slobodan Milosavljević je istakao da je odluka o pozajmici mazuta doneta, zbog toga da se pomogne gradovima, koji su najugroženiji po pitanju isporuke toplotne energije i da bi i tim građanima stanovi i kuće bili topli.

Milosavljević je napomenuo da je pozajmica, od 3.500 tona mazuta za toplane u sedam gradova u Srbiji, odobrena uz obavezu vraćanja i obezbedjivanja kvalitetnije garancije da će pozajmljene količine biti vraćene.

"Ono što je najvažnije je da će to već od sutra biti operativno, tako da će to moći da se povlači i da se praktično stavlja u upotrebu i obezbedi kvalitetno snabdevanje toplotnom energijom", istakao je Milosavljević.

On je apelovao na čelnike gradova i opština da ne dozvole da dolaze u situaciju da im rezerve energenata nestaju i da moraju da vape za pomoći kako bi, kako je rekao, "građanima, odnosno svojim biračima i sugradjanima omogućili ono što je njihova obaveza, a to je, da između ostalog i u kontinuitetu, u toku grejne sezone isporučuju toplotnu energiju".

"Republička direkcija za robne rezerve je tu da u vanrednim situacijama i prilikama pomogne i interveniše, a za sve one koji ne uspevaju na kvalitetan način da planiraju svoj budžet opštine ili grada ili da nekvalitetno vode javna komunalna preduzeća mora da bude jasno da ova praksa mora da se prekine”, poručio je Milosavljević.

On je napomenuo da odgovornost za kvalitet funkcionisanja lokalnih samouprava snose pre svega čelni ljudi tih lokalnih samouprava i rukovodioci javnih komunalnih i ostalih preduzeća.
Pogledaj vesti o: Trstenik

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Vrbasu topli radijatori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2010

VRBAS - Za sedam najugroženijih toplana u Srbiji obezbeđeno je tri i po hiljade tona mazuta iz Republičkih robnih rezervi, a za daljinsko grejanje u Vrbasu izdvojeno je 400 tona, potvrdio je za RTV potpredsednik te opštine, Mario Mažar...Prema Mažarevim rečima, problema u radu daljinskog grejanja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Odobrena pozajmica mazuta

Izvor: RTS, 04.Feb.2010

Vlada Srbije odobrila 3.500 tona mazuta iz robnih rezervi za toplane u Zaječaru, Trsteniku, Novom Pazaru, Majdanpeku, Vrbasu, Pirotu i "FAP Priboju" u Priboju. Toplane mazut mogu da koriste od sutra...Na današnjoj sednici, Vlada Srbije usvojila je Zaključak o davanju na zajam ulja za loženje - srednjeg...

Nastavak na RTS...

Mazut iz robnih rezervi za toplane

Izvor: Blic, 04.Feb.2010

Vlada Srbije odlučila je danas da toplanama u sedam gradova pozajmi 3.500 tona mazuta iz Republičkih robnih rezervi. ..Kako se navodi u saopštenju, toplane u Zaječaru, Trsteniku, Majdanpeku, Vrbasu, Pirotu, Novom Pazaru i Priboju dobiće 3.500 tona mazuta sutra, saopštilo je Ministarstvo za trgovinu...

Nastavak na Blic...

Pozajmica mazuta za sedam gradova

Izvor: Glas javnosti, 05.Feb.2010, 07:11

BEOGRAD - Vlada Srbije je, na preporuku Ministarstava trgovine i energetike, donela odluku da se iz Robnih rezervi odobri pozajmica od 3.500 tona mazuta za potrebe toplana u sedam gradova u Srbiji, koji će im već od sutra biti na raspolaganju...On je istakao da je odluka o pozajmici mazuta doneta zbog...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.