Vanredna situacija u Zaječaru i Majdanpeku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2020, 17:41

Vanredna situacija u Zaječaru i Majdanpeku

U Zaječaru je danas proglašena vanredna situacija s obzirom na to da je procenat pozitivnih na koronavirus u odnosu na broj pristiglih rezultata oko 40 odsto, a očekuju se rezultati za još 170 testiranih građana.

Takođe, danas je vanredna situacija proglašena i u Majdanpeku, piše Blic.

Prema poslednjim podacima, na teritoriji Zaječara registrovano je 14 pozitivnih na korona virusa od 32 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pristigla rezultata.

U Zaječaru se od sutra zabranjuje okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.

Takođe, u javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do pet lica, uz odgovarajuće mere lične zaštite.

U svim zatvorenim prostorim obavezno je nošenje zaštitinih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra, kao i na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru. Nošenje maski je obavezno i za decu.

Zabranjuje se organizovanje svečanosti, sportskih manifestacija sa publikom i drugih zabavnih manifestacija i proslava.

Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata, kockarnica, noćnih klubova i dečijih igraonica, pekara, kioska brze hrane, prodavnica, tržnih centara i drugih maloprodajnih objekata, a takođe, zabranjuje se maloprodajnim objektima (prodavnicama) u gradu i selima, prodaja alkoholnih i bezalkoholnih pića ukoliko se ista ispijaju ispred navedenih objekata, a zabranjuje se i korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara i javnih kupališta.

Od početka pandemije je na teritoriji grada Zaječara od korona virusa obolelo ukupno 210 osoba.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.