Vagoni sa fosfornom kiselinom iskliznuli na pruzi Niš-Zaječar

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2019, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vagoni sa fosfornom kiselinom iskliznuli na pruzi Niš-Zaječar

Između železničkih stanica Matejevac i Svrljig, na pruzi Niš - Zaječar noćas u 00.35 sati, iskliznulo je pet vagon-cisterni tovarenih fosfornom kiselinom.

Cisterne, sa po jednom osovinom, se nisu prevrnule i nema opasnosti po stanovništvo i životnu sredinu, saopštile su "Infrastrukture Železnice Srbije".

Reč je o cisternama koje su se nalazile u sredini teretnog voza broj 52792, prevoznika "Srbija Kargo", koji je saobraćao iz Prahova za Šabac, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se u saopštenju.

Kako se dodaje, komisija železnice izašla je na lice mesta i precizno će utvrditi uzrok vanrednog događaja.

- Uzrok ovog iskliznuća nije stanje železničke infrastrukture, koja je upravo na ovom mestu sanirana tokom 2018. godine - piše u saopštenju.

"Infrastruktura Železnice Srbije" napominje da nijedna od cisterni nije prevrnuta već su samo delimično iskliznule iz koloseka. Navodi se i da cisterne nisu oštećene i da nema nikakvih curenja, kao i da nema ugrožavanja stanovništva i životne sredine.

Raščišćavanje pruge je počelo jutros u četiri časa, a očekuje se da će saobraćaj na ovom delu pruge ponovo biti uspostavljen u narednih 24 sata.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.