Ukinuta presuda Ničiću za zloupotrebe

Izvor: TimockeVesti.net, 01.Sep.2012, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuta presuda Ničiću za zloupotrebe

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Osnovnog suda u Zaječaru u delu po kojem je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić zbog zloupotrebe službenog položaja osudjen na šest meseci zatvora, uslovno na godinu dana.

Kako je objavljeno na sajtu Apelacionog suda, predmet je u tom delu vraćen prvostepenom sudu na ponovno sudjenje, jer je izreka presude nerazumljiva, a razlozi su nejasni i u znatnoj meri protivrečni.

Presudom Osnovnog suda u Zaječaru u junu prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << godine, Ničić je oglašen krivim, jer je od juna 2006. do decembra 2007. godine kao predsednik opštine Zaječar 11 puta iskoristio svoj službeni položaj i posle službenih putovanja u inostranstvu nije u zakonskom roku nadležnom organu podneo obračun putnih troškova s dokazima o postojanju i visini troškova.

U prvostepenoj presudi stoji da Ničić tako nije opravdao akontacije za službena putovanja i nije vratio neutrošeni deo akontacija, te je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist veću od 4.000 evra.

Usled bitnih povreda odredaba krivičnog postupka činjenično stanje se za sada sa sigurnošću nije moglo ispitati, te je prvostepena presuda morala biti ukinuta u osudjujućem delu i u tom delu predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno sudjenje, piše na sajtu Apelacionog suda.
(Beta, 01.09.2012)

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.