Izvor: RTS, 14.Sep.2021, 16:07

Uhapšeno osam osoba u Zaječaru, sumnja se da su za 300 evra krijumčarili migrante u Srbiju

Uhapšeno je osam osoba iz Zaječara zbog sumnje da su omogućili nedozvoljen prelazak granice između Bugarske i Srbije za 36 osoba za sad neutvrđenog državljanstva i 12 državljana Avganistana. Oni su, kako se sumnja, migrante dovozili do Beograda radi daljeg ilegalnog prebacivanja u zemlje Evropske unije, a kao nadoknadu su dobijali 300 evra po jednom migrantu.
Uhapšeni su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << D. T. (1978), M. M. (1978), P. P. (1988), V. T. (2002), M. P. (1988), R. S. (1966), D. A. (1973) i M. P. (1963), svi iz Zaječara, a sumnjiče se da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe izvršili krivično delo nedozvoljeni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi, saopštio je MUP.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe koju je, kako se sumnja, predvodio D. T. terete se da su radi sticanja protivpravne imovinske koristi, od kraja juna do avgusta ove godine, na području Zaječara, omogućili nedozvoljen prelazak državne granice između Republike Bugarske i Republike Srbije za 36 osoba za sad neutvrđenog državljanstva i 12 državljana Avganistana.
Oni su, kako se sumnja, migrante dovozili do Beograda radi daljeg ilegalnog prebacivanja u zemlje Evropske unije, a kao nadoknadu su dobijali 300 evra po jednom migrantu.
Članovi organizovane kriminalne grupe su, kako se sumnja, novac međusobno delili u zavisnosti od uloga koje su imali u krijumčarenju migranata.
Prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenih pronađeno je i oduzeto osam putničkih vozila, 2.250 evra i veći broj mobilnih telefona.
Policija nastavlja rad na ovom slučaju.
Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osmoro uhapšeno zbog sumnje da su krijumčarili migrante, uzimali 300 evra po čoveku

Izvor: Radio 021, 14.Sep.2021

Policija je uhapsila osam osoba iz Zaječara zbog sumnje da su krijumčarili migrante i za to, naplaćivali po čoveku 300 evra, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.