Uhapšeni direktori fabrike Porcelan

Izvor: S media, 01.Dec.2010, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni direktori fabrike "Porcelan"

Generalni direktor fabrike "Porcelan" u Zaječaru Ivan Tošić i Miroslava Tanasijević, finansijski direktor fabrike, uhapšeni su zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i falsifikovali službene isprave, čime su oštetili radnike preduzeća i državu za 7,5 miliona dinara, saopštila je danas zaječarska policija.

Kako se navodi u saopštenju, oni su od 25. februara do 4. juna ove godine, u >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << okviru Programa za rešavanje viška zaposlenih, za 86 radnika koji su se izjasnili za isplatu 300 evra po godini staža, prikazali lažne podatke o ostvarenom radnom stažu, tako što su svakom radniku uvećali staž za dve godine, s cljem da od države dobiju više novca.

Odobrena sredstva su isplaćivali radnicima u umanjenom iznosu a da bi prikrili prisvajanje novca, osumnjičeni Tošić i Tanasijević su sačinili lažnu Odluku Upravnog odbora, kojom je naloženo da se ova sredstva isplate vlasniku preduzeća SV "Handelsvertretung".

Obezbedili su i lažnu potvrdu iz blagajne da je isplata izvršena, saopštila je zaječarska policija.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.