Uhapšeni Tošić sutra pred sudijom

Izvor: B92, Tanjug, 29.Mar.2009, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni Tošić sutra pred sudijom

Beograd -- Vlada Srbije priprema novi predlog za aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom u kome bi se odustalo od solidarnog oporezivanja svih građana.

Umesto poreza od šest odsto na sva primanja iznad 12.000 dinara, koji je izazvao veliko nezadovoljstvo, Vlada razmišlja da uvede porez samo za zaposlene u državnoj administraciji i javnim preduzećima čije plate prelaze republički prosek od 31.000 dinara.

Razmišlja se i o otpuštanju viška zaposlenih u Vladi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i kompletnoj državnoj upravi, ali i o dodatnom smanjivanju troškova menadžera u javnim preduzećima.

Gostujući u emisiji "Utisak nedelje", ministar trgovine Slobodan Milosavljević je nagovestio mogućnost odustajanja od dodatnog poreza.

Iako su uvođenje dodatnog poreza najavili premijer i resorni ministri u prisustvu predstavnika MMF-a pre samo nekoliko dana, Milosavljević sada kaže da je to samo jedna od opcija o kojoj se razmišlja, kako bi se popunile rupe u budžetu i uštedelo 100 milijardi dinara.

To jeste bolno za građane sa skromnim primanjima, ali su dodatna sredstva neophodna da se očuva makroekonomska stabilnost u zemlji i njene razvojne perspektive, rekao je Milosavljević.

On je ukazao da je neoporezivi deo zarada dva puta povećan i da se mora pomoći poslodavcima da očuvaju proizvodnju, jer se tako pomaže i građanima da sačuvaju radna mesta.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U 154 nezgode poginulo jedno lice, 45 povređenih

Izvor: Kurir, 28.Mar.2009, 08:37

BEOGRAD, 28. marta (Tanjug) - Na putevima Srbije u poslednja 24 sata policija je evidentirala 154 saobraćajne nezgode, u kojima je poginula jedna osoba a 45 ljudi je povređeno. Prema podacima saobraćajne policije, na području Beograda dogodilo se 68 saobraćajnih nezgoda, u kojima su povređeno jedno...

Nastavak na Kurir...

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Radice Lukić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2009

BEOGRAD - Pripadnici Kriminalističke policije MUP-a Srbije uhapsili su Ljubišu Tošića (68) iz Knjaževca zbog osnovane sumnje da je 25. marta u 6.30 sati ubio Radicu Lukić (57), suprugu starešine Opštinskog prekršajnog veća u Knjaževcu Velimira Lukića, tako što je postavio bombu na ulazu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Knjaževcu

Izvor: RTS, 29.Mar.2009

Zajedničkom akcijom policije i tužilaštva uhapšen Ljubiša Tošić iz Knjaževca zbog sumnje da je ubio Radicu Lukić, suprugu sudije Velimira Lukića. Tošić je i ranije pretio sudiji Lukiću zbog prekršajne kazne od hiljadu dinara. Gostujući u Dnevniku 2 ministarka Snežana Malović apelovala...

Nastavak na RTS...

Tošić negirao da je ubio sudijinu ženu

Izvor: Mondo, 30.Mar.2009, 10:42

Ljubiša Tošić iz Knjaževca, uhapšen zbog sumnje da je ubio suprugu Velimira Lukića, predsednika Opštinskog veća za prekršaje u tom gradu, negirao je da je počinio taj zločin. Tošić ranije pretio porodici Lukić zato što je trebalo da plati kaznu od 1.000 dinara!

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.