Sudiji podmetnuo bombu zbog kazne od 1.000 dinara

Izvor: Blic, Tanjug, 30.Mar.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudiji podmetnuo bombu zbog kazne od 1.000 dinara



Pretio nam telefonom: Marko Lukić

KNJAŽEVAC - Knjaževačka policija uhapsila je preksinoć meštanina Ljubišu Tošića (67) i odredila mu dvodnevni pritvor zbog sumnje da je 24. marta postavio bombu na kvaku stana sudije Velimira Lukića od čije je eksplozije nastradala njegova supruga Radica Lukić (57).


Kako „Blic” saznaje iz izvora bliskih istrazi, osumnjičeni Ljubiša negira da ima bilo kakve veze s ubistvom. Osim motiva, policija još >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nema materijalne dokaze jer analize uzete s mesta zločina do juče nisu bile završene. - Ljubiša nam je i ranije pretio. Pre godinu i po dana pozvao nas je telefonom i majci koja se tada javila rekao: „Ovo neće proći bez žrtava” samo zato što mu je moj otac presudio da plati kaznu od oko 1.000 dinara zbog narušavanja javnog reda i mira. Koliko znam, to je bila neka svađa s postavljanjem cirade u dvorištu. Lično mislim da je u pitanju bolesni um, da je ovaj čin lični revolt protiv države i državnih organa - rekao je Marko Lukić, sudijin sin.

Prema priči komšija, hapšenje osumnjičenog Ljubiše odigralo se kao u kriminalističkom filmu.

- Gledali smo seriju „Selo gori, a baba se češlja” kada se pred kraj epizode začuo strahovit tresak, pa drugi udarac, pa treći... Skočili smo u šoku i kroz prozor videli nekoliko policijskih automobila, tri džipa i maricu, svi parkirani ispred Ljubišine kuće. Policajci pod punom opremom lupali su na kapiju, vrata, a jedan od njih je skočio i rukama se držao za gvozdene šipke prozora.

Knjaževac je i juče nakon hapšenja bio pod opsadom policije, zgradu Lukića i dalje čuvaju policajci u civilu, a automobil sa kojim se juče ujutru ta porodica odvezla do groblja bio je pod pratnjom dva policijska vozila koja su bila označena kao civilna.

Prema priči poznanika osumnjičenog Knjaževčanina, oni još ne veruju da je Tošić počinio takav zločin.

- Ljuba je duša od čoveka, svi smo u šoku. On je šećeraš, ima pritisak, često mu drhte ruke. U penziji je oko četiri godine, a pre toga je radio 35 godina u Nemačkoj u fabrici automobila „Audi”. Njegova supruga, koju očekujemo da stigne iz Nemačke, takođe radi tamo - kažu zbunjene komšije.

Po priči poznanika, Ljubiša je došao u sukob sa državnim organima pre tri godine kada je na plac koji se graniči sa zemljištem njegove bivše žene na kanap zakačio ciradu da bi majstori koji su pravili ogradu radili u hladu.

- Bivša žena, sa kojom je u lošim odnosima, odmah ga je tužila i on je trebalo da plati oko 1.000 dinara kaznu. Ali svima je govorio da iz principa neće nikad da to plati, a ima oko 1.000 evra penziju. Rešio da tera inat i gotovo! Pričao je kako mu je poniženje da išta plati. Pre dve godine su ga tražili policajci zbog te neplaćene kazne, pronašli ga ispred gradske apoteke, a on se sa njima potukao na ulici. Tada mu je zbog napada na službeno lice određena kazna zatvora godinu dana, on se žalio i taj proces nije završen - kažu komšije.

Prema priči komšija, Ljubišu nikada nije zanimalo oružje, nije bio na ratištu, ali niko pouzdano ne zna koje je poslove obavljao u fabrici dok je radio u inostranstvu.

Ministarstvo pravde pozdravilo akciju policije

Ministarstvo pravde Srbije pozdravilo je efikasnu akciju policije i hapšenje osumnjičenog za ubistvo Radice Lukić.

- Ministarstvo pravde smatra da je borba protiv svih oblika kriminala akcija u kojoj moraju da učestvuju svi, i građani i mediji a pre svega državni organi - policija, tužilaštvo i sudovi - navedeno je u saopšenju. To ministarstvo je najavilo da će nastaviti da preduzima sve mere iz svoje nadležnosti u cilju zaštite građana, sudija i tužilaca.

Pretres dan pre hapšenja

Dan pre hapšenja, baš kada je Radica Lukić sahranjena, oko 15 časova policajci u uniformi i civilu pretresali su Ljubišinu kuću. On ih je lepo primio, bio ljubazan, gledao dok su preturali po ormanima, fiokama, podizali tepihe... - pričaju komšije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.