U Zaječaru 17 novozaraženih, jedna osoba preminula

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2021, 18:05

U Zaječaru 17 novozaraženih, jedna osoba preminula

U Zaječaru je u poslednja 24 časa na osnovu 89 obrađenih uzoraka registrovano 17 novozaraženih virusom korona, dok je jedna osoba preminula od posledica virusa, objavljeno je danas na sajtu grada.

Od ukupnog broja novozaraženih, 10 osoba su ženskog i sedam muškog pola, starosti od 16 do 81 godine.

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 44 pacijenata, na Grudnom odeljenju 26, a na Odeljenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << produžene nege tri.

Jedan pacijent prebačen je na dalje lečenje u kovid bolnicu u Kruševcu.

Na kiseoničkoj potpori je 43 pacijenta.

Na odeljenjima, u kovid sistemu, preostalo je još 47 slobodnih mesta za smeštaj kovid-19 inficiranih osoba.

Ostali oboleli, bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

Revakcinacija građana, koji su dobili poziv preko e-uprave ili telefonom, vrši se na oba imunizaciona punkta u vremenu od 08.00 do 18.00 sati.

Od danas, vakcinacija prvom dozom vakcina, vrši se na vakcinacionom punktu u Domu zdravlja Zaječar u vremenu naznačenom u obaveštenju koje građani dobijaju nakon prijavljivanja.

Do sada je dato "Fajzer", "Sinofarm" i "Sputnjik Ve" 12.029 vakcina od čega je 7.658 primilo prvu vakcinu i 4.371 je revakcinisano.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.