Izvor: S media, 29.Jan.2013, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji u mnogim mestima pada sneg, na Kopaoniku minus sedam stepeni

U Srbiji je jutros najhladnije na Kopaoniku gde je u šest časova izmereno minus sedam stepeni, dok u mnogim mestima pada sneg, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Umeren sneg pada u Negotinu i Zaječaru, Kraljevu, a slab sneg veje u Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu, na Crnom Vrhu, Zlatiboru, u Požegi, na Kopaoniku, u Kuršumliji, Kruševcu, Ćupriji i Nišu.

Prema podacima RHMZ, visina >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << snežnog pokrivača na Kopaoniku iznosila je 78 centimetara, u Sjenici 22, na Crnom Vrhu 14, Zlatiboru 12, u Kragujevcu sedam, Požegi šest, Kraljevu pet, Ćupriji četiri, Kuršumliji tri, Smederevskoj Palanci, Negotinu i Leskovcu dva, a u Valjevu jedan centimetar.

Saobraćaj umerenog inteziteta

Saobraćaj na putevima izvan gradskih sredina umerenog je inteziteta, a slab do umeren sneg pada na području Šumadije, Timočke i Negotinske krajine i u planinskim predelima, odnosno na Kopaoniku, Zlatiboru i Crnom Vrhu.

Kako je saopštio jutros Auto moto savez Srbije (A M S S), magla usporava saobraćaj na području Paraćina, Zaječara i Valjeva, gde je vidljivost smanjena na 50 do 100 metara.

Autoputevi i glavni magistralni putevi su dobro očišćeni, pa se saobraćaj na njima obavlja bez zastoja.

Na putevima drugog i trećeg prioriteta, kao i na putevima ka planinskim predelima, ima snega na putu do pet centimetara, pa je upotreba zimske opreme i lanaca obavezna.

(S media, Tanjug)

Foto:AP\Beta/Mindaugas Kulbis
Pogledaj vesti o: Zaječar,   Kragujevac,   Kruševac

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.