U Sjenici jutros minus 14 stepeni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2013, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sjenici jutros minus 14 stepeni

NOVI SAD -

U Srbiji je jutros najhladnije u Sjenici, gde je u pet časova izmereno minus 14 stepeni, dok je u pojedinim mestima padao sneg, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Umeren sneg padao je na Crnom Vrhu, a slab sneg u Zrenjaninu, Banatskom Karlovcu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci i Velikom Gradištu.

"Najtoplije" je bilo na Paliću, u Somboru, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici, gde je izmeren minus jedan stepen. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Na Kopaoniku i Vranju izmereno je minus sedam, a na Crnom Vrhu, Zlatiboru, u Požegi, Kraljevu, Kuršumliji, Kruševcu, Leskovcu i Dimitrovgradu minus šest stepeni.

U Valjevu i Negotinu izmerena su minus četiri, Kragujevcu, Ćupriji, Nišu i Zaječaru minus tri, a u Zrenjaninu, Kikindi, Banatskom Karlovcu, Loznici, Beogradu, Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu minus dva stepena.

Prema podacima RHMZ, visina snežnog pokrivača na Kopaoniku iznosila je 78 centimetara, u Sjenici 22, na Crnom Vrhu 15, Zlatiboru 13, u Kragujevcu 11, Kraljevu i Ćupriji devet, Kruševcu osam, Požegi sedam centimetara.

Visina snežnog pokrivača u Smederevskoj Palanci i Kuršumliji iznosila je šest, Beogradu i Negotinu pet, Loznici i Leskovcu četiri, Banatskom Karlovcu tri, Zaječaru dva, a u Sremskoj Mitrovici i Nišu jedan centimetar.

Danas oblačno, do 5 stepeni

U Srbiji će danas biti umereno oblačno i suvo vreme, a najviša dnevna temperatura iznosiće do 5 stepeni Celzijusa.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, minimalna temperatura biće od -8 do -3, maksimalna od 1 do 5, a u mestima sa dužim zadržavanjem magle oko -1 stepen.

Jutro će biti mestimično maglovito sa slabim i umerenim mrazem. Magla će se ponegde po kotlima zadržati i tokom prepodneva.

Tokom dana malo i umereno oblačno i suvo. Uveče i tokom noći jače naoblačenje mestimično sa slabim snegom i susnežicom, uglavnom u severozapadnim i centralnim krajevima.

Vetar slab, istočni i jugoistočni, krajem dana i tokom noći u severnim i centralnim krajevima u skretanju na severozapadni.

I u Beogradu će sutra biti malo i umereno oblačno i suvo, minimalna temperatura iznosiće oko -3, a maksimalna oko 3 stepena.

Uveče i tokom noći jače naoblačenje sa slabim snegom povremeno. Vetar slab, istočni i jugoistočni, krajem dana i tokom noći u skretanju na severozapadni.

UPOZORENJE ZA PODRUČJE SRBIJE (do 31.01.2013.god.)

U noći izmedu utorka i srede (29./30. januar) moguća je lokalna pojava ledene kiše i poledice, uglavnom u severnim krajevima.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do ponedeljka, 4. februara, u utorak jutro hladno sa slabim i umerenim mrazem, još ponegde sa slabim snegom ili susnežicom. Tokom dana kratkotrajno razvedravanje.

Uveče i tokom noći novo naoblačenje sa severozapada mestimično sa slabom kišom i susnežicom, na višim planinama sa snegom.

Ponegde, uglavnom u severnim krajevima, moguća je i pojava ledene kiše.

Od srede do subote osetno toplije, ponegde sa slabim jutarnjim mrazem i maksimalnom temperaturom oko ili iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine.

U sredu pretežno oblacno jo ponegde sa slabom kišom. U četvrtak razvedravanje.

U petak i subotu umereno oblačno i uglavnom suvo.

U nedelju i ponedeljak oblačno i osetno hladnije, u nedelju mestimično sa kišom, susnežicom i snegom, dok se u ponedeljak uz pad temperature i pojačanje severozapadnog vetra mestimično očekuju samo slabe snežne padavine.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin,   Kragujevac,   Kruševac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Srbiji je jutros najhladnije u Sjenici

Izvor: NaDlanu.com, 28.Jan.2013

U Srbiji je jutros najhladnije u Sjenici, gde je u pet časova izmereno minus 14 stepeni, dok je u pojedinim mestima padao sneg, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda RHMZ...Umeren sneg padao je na Crnom Vrhu, a slab sneg u Zrenjaninu, Banatskom Karlovcu, Kragujevcu, Smederevskoj...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.