Tri gradonačelnika ne mogu na dve funkcije

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2012, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tri gradonačelnika ne mogu na dve funkcije"

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak protiv gradonačelnika Zaječara, Loznice i Pirota koji su istovremeno i poslanici u Skupštini Srbije, zbog stupanja na drugu funkciju bez saglasnosti Agencije, saopšteno je danas.

Jedan od trojice gradonačelnika koji se nije javio Agenciji : Boško Ničić  

Gradonačlenici Zaječara Boško Ničić, Loznice Vidoje Petrović >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i Pirota Vladan Vasić, svi iz Ujedinjenih regiona Srbije, su stupanjem na drugu funkciju bez saglasnosti Agencije prekršili član 28. stav 4. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

 

Zakonom o Agenciji je propisano da javnim funkcionerima koji povrede član 28. stav 4. druga funkcija prestaje po sili zakona.

 

Ničić, Petrović i Vasić imali su zakonsku obavezu da u roku od tri dana od stupanja na funkciju gradonačelnika Agenciji podnesu zahtev za davanje saglasnosti za vršenje druge funkcije, što oni nisu uradili.

 

Agencija za borbu protiv korupcije je saopštila da nastavlja da proverava sve narodne poslanike i gradonačelnike, odnosno predsednike opština i pokrenuće isti postupak protiv svih za koje postoji sumnja da su povredili član 28. stav 4. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.