Therapy? na 49. Zaječarskoj Gitarijadi

Izvor: Bor030.net, 27.Mar.2015, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Therapy? na 49. Zaječarskoj Gitarijadi

Kultni sastav Therapy?, osnovan pre više od četvrt veka, koji ima veliki broj fanova na našim prostorima nastupiće na zaječarskoj Kraljevici u okviru turneje povodom izlaska albuma “Disquiet”.

Organizatori 49. Gitarijade u Zaječaru pripremaju niz spektakularnih koncerata, a jedan od njih svakako će biti i nastup svetski poznatog benda Therapy?.

Therapy? će na 49. Gitarijadi, koja će biti održana od 29. jula do 1. avgusta, pored dobro poznatih hitova >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << svirati i pesme sa upravo izašlog albuma “Disquiet”, objavljenog za novosnovanu izdavačku kuću Amazing Record Co., na kome se nalazi jedanaest pesama.



Nove pesme podsećaju na one sa čuvenog albuma “Troublegum”, a pevač i gitarista Andy Cairns izjavio je da je tokom prošlogodišnje rasprodate turneje povodom dvadesetogodišnjice pomenutog albuma shvatio šta te pesme znače za publiku, a i same članove benda. Mada bi bilo glupo pokušati ponovo stvoriti isto izdanje, ipak mu je polazna tačka prilikom stvaranja novog albuma bila šta protagonista ´Troubleguma radi dvadeset godina kasnije.

“Veoma smo ponosni na novi album “Disquiet”, i smatramo da predstavlja korak napred na našem muzičkom putovanju. Jedva čekamo da publika čuje nove pesme”, rekao je Andy Cairns.

Nove pesme, kao i stare hitove uživo, imaće prilike da čuju svi koji se ove godine budu obreli u Zaječaru od 29. jula do 1. avgusta.

Ranije je najavljeno da će na 49. Gitarijadi svirati i Dubioza Kolektiv (ovo će biti jedini nastup u Srbiji ove godine), Galija i Kerber. Uskoro nova imena!

Konkurs za prijavu demo bendova otvoren je 15 marta, a svi zainteresovani mogu se prijaviti do 22. maja. Sve informacije o konkursu mogu se pronaći ovde: www.gitarijada.org/konkurs

Nastavak na Bor030.net...






Povezane vesti

"Therapy?" sa novim albumom na 49. gitarijadi

Izvor: Blic, 27.Mar.2015

Grupa "Therapy?" će nastupiti na 49. Gitarijadi, koja će biti održana od 29. jula do 1. avgusta u Zaječaru...Pored dobro poznatih hitova sviraće i pesme sa upravo izašlog albuma “Disquiet”, objavljenog za novosnovanu izdavačku kuću Amazing Record Co., na kome se nalazi jedanaest pesama. Nove...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.