Škole i fakulteti u ponedeljak počinju sa radom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2012, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škole i fakulteti u ponedeljak počinju sa radom

BEOGRAD -

Osnovne i srednje škole i fakulteti, nakon dvonedeljnog prinudnog raspusta, od ponedeljka počinju da rade, osim manjeg broja ustanova u područjima i dalje ugroženim snegom, rekao je danas ministar prosvete i nauke Žarko Obradović.

Od 1.796 škola, u ponedeljak neće raditi 63, ili svega 3,4 odsto ustanova, rekao je Obradović na sednici Republičkog štaba za vanredne situacije i naveo da škole neće raditi na području Sjenice, Tutina, Ivanjice, Smedereva i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zaječara.

Takođe, prema njegovim rečima 176 škola ima problem sa prokišnjavanjem, ali će većina njih od ponedeljka moći da radi.

"Postoji mogućnost da se u nekim školama u međuvremenu pojavi voda i dođe do prokišnjavanja, pa bi broj škola koje ne rade mogao biti i veći", naveo je Obradović.

On je istakao da je napravljen plan nadoknade časova i da će sve aktivnosti planirane programom rada biti ispunjene.

Obradović je dodao i da su u nekim školama u Novom Sadu i Čačku alpinisti skidali snega sa krovova, a u Beogradu vatrogasci.

Škole zbog ledenog talasa koji je zahvatio Srbiju i uvedene vanredne situacije ne rade od 6. februara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Škole i fakulteti počinju da rade u ponedeljak

Izvor: Blic, 18.Feb.2012

Osnovne i srednje škole i fakulteti, nakon dvonedeljnog prinudnog raspusta, od ponedeljka počinju da rade, osim manjeg broja ustanova u područjima i dalje ugroženim snegom, rekao je danas ministar prosvete i nauke Žarko Obradović...Od 1.796 škola, u ponedeljak neće raditi 63, ili svega 3,4 odsto...

Nastavak na Blic...

Škole počinju da rade u ponedeljak

Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Feb.2012

Osnovne i srednje škole i fakulteti, nakon dvonedeljnog prinudnog raspusta, od ponedeljka počinju da rade, osim manjeg broja ustanova u područjima i dalje ugroženim snegom, rekao je ministar prosvete i nauke Žarko Obradović.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Kraj 'snežnog' raspusta

Izvor: B92, 19.Feb.2012, 14:05

Beograd -- Osnovne i srednje škole i fakulteti, nakon dvonedeljnog prinudnog raspusta, sutra nastavljaju sa radom...Manji broj škola u Srbiji neće raditi koja su i dalje ugrožena snegom...Prema rečima ministra prosvete i nauke Žarka Obradovića, od 1.796 škola, sutra neće raditi 63, ili svega...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.