Izvor: B92, 25.Avg.2008, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoubistva zbog školskog stresa

Beograd -- Sedamnaestogišnja A. M. iz Zaječara obesila se, jer se uplašila popravnog ispita iz matematike, pišu Večernje novosti.

Navodno, pripremala se za popravni, ali je verovala da matematiku nije naučila da bi prošla u naredni razred. Noć pre polaganja, A. M. je od užeta za sušenje veša u kupatilu napravila omču, prebacila je preko cevi za radijator i izvršila samoubistvo.

Samoubistvo srednjoškolke, samo je još jedan slučaj u nizu da đaci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i učenici dižu ruke na sebe zbog loših ocena. Pre mesec i po, beogradski momak R. J. (14) pokušao je da se otruje, jer je pao iz matematike na junskom popravnom ispitu. Srećom, majka ga je na vreme pronašla i spasen je zahvaljujući brzoj intervenciji lekara, piše list.

Krajem juna, Karlovčanka S. H. (19), studentkinja prve godine Filozofskog fakulteta u Beogradu, isekla je vene u sobi Studentskog doma "Patris Lumumba" na Zvezdari.

Žilet je uzela jer na ispitu kojije tog dana polagala, nije dobila očekivanu ocenu 10. Od sigurne smrti, devojku je spasla cimerka, koja je videvši S. H. kako leži na krevetu oblivena krvlju, sa žiletom u ruci, odmah pozvala obezbeđenje i Hitnu pomoć.

Subotičanka T. K. (15), učenica prvog razreda subotičke Gimnazije "Svetozar Marković", krajem maja, skočila je sa solitera na Segedinskom putu.

Školski drugovi stradale devojčice tvrde da je u osnovnoj školi bila "vukovac" i da se u gimnaziji "nije najbolje snašla". Tačnije, imala je loše ocene. Njeni profesori, međutim, tvrde suprotino - T. K. je bila prosečan učenik i motiv samoubistva treba tražiti negde drugde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.