Sahranjen Miodrag Zdravković

Izvor: RTS, 13.Maj.2017, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjen Miodrag Zdravković

Na Centralnom groblju sahranjen je dugogodišnji spiker Radio Beograda, a potom i Televizije Beograd, Miodrag Zdravković, koji je preminuo u 90. godini. Od našeg kolege, oprostili su se porodica i prijatelji.
Miodrag Zdravković je iz rodne Rgotine kod Zaječara došao na studije u Beograd. Prve spikerske zadatke radio je u Filmskim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novostima, da bi 1954. godine došao prvo na Radio a ubrzo i Televiziju Beograd gde je radio i kao urednik Dnevnika.

"Nećemo zaboraviti da je svako tvoje pojavljivanje bilo dostojanstveno, ozbiljno i odmereno kako i treba da bude držanje spikera za najvažnije vesti", kaže Danijela Arambašić.
Bivša koleginica Danka Novović kaže da je Mile Zdravković bio najbolji muški spiker na Televiziji Beograd, a kasnije i cele bivše države.
Zbog ozbiljnosti i odmerenosti u objavljivanju vesti, postao je, na svojevrstan način, "spiker za važne vesti", pa je tako čitao vesti o atentatu na Kenedija, događajima u Čehoslovačkoj 1968. godine, objavio smrt Josipa Broza Tita.
Veštinu spikerskog posla mnoge kolege su učile od njega.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.