Izvor: TvojPortal.com, 23.Mar.2012, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometašice Srbije preko Rumunki do EP

Izvor: pressonline
Ženska rukometna reprezentacija Srbije savladala je večeras u Zaječaru selekciju Rumunije sa 29:27 (17:11) i tako sa maksimalnim učinkom nakon trećeg kola B grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope praktično obezbedile plasman na završnicu ovog takmičenja koje će u decembru biti održano u Holandiji.
Ovom pobedom pulenke selektora Saše Boškovića preuzele su vođstvo na tabeli s maksimalnim brojem bodova, a prikazale su najbolju igru u poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << nekoliko godina.


Pred oko 3.000 gledalaca u zaječarskoj dvorani "Kraljevica" istakle su se Andrea Lekić sa osam i Marina Dmitrović sa sedam golova. U protivničkoj selekciji Babeanu je postigla pet, a Zamfir i Nećita po četiri pogotka.
Odličnom odbranom, uz vrlo raspucane i raspoložene bekove, Srbija je zabeležila veoma važnu pobedu a odluka o tome ko će na kraju završiti na prvom mestu u grupi biće doneta nakon revanša za dva dana u Turn Severinu u okviru 4. kola. Srbija i Rumunija su u konkurenciji Portugalije (2 boda) i Grčke (0 bodova) obezbedili učešće na EP. Prvoplasirani tim će imati lakši žreb za kontinentalni šampionat.
- Velika pobeda za nas. Devojke su pokazale veliko srce i kako se bori za svoju zemlju. Svi su bili fantastični, od devojaka na terenu, do navijača na tribinama. Pokazali smo novo lice, pobedili jaku ekipu Rumunije iako imamo puno novih igračica u timu. Zahvaljujem se još jednom gradu Zaječaru i ljudima koji su 60 minuta bili uz selekciju Srbije. Pobedio je bolji tim i taj ishod nijednom nije dolazio u pitanje. Imali smo grešaka, ali i potpunu kontrolu nad mečom. Pobeda ide Zaječaru i Timočkoj Krajini - rekao je Bošković.Opsirnije procitajte na ovom linku.

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.