Rukometašice Srbije na EP!

Izvor: B92, 08.Jun.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometašice Srbije na EP!



Rukometašice Srbije plasirale su se na Evropsko prvenstvo koje se igra u Makedoniji pobedom nad Holandijom 31:28 u revanšu baraža u neizvesnoj završnici u Zaječaru. Prvi meč u Roterdamu završen je minimalnom pobedom domaćeg tima 24:23. Najefikasnija u našoj reprezentaciji bila je Jelena Erić sa 11 golova, a odlična je bila i Tanja Medved čijim pogocima je Srbija vratila vođstvo u finišu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Igračice selektora Časlava Dinčića su odlično počele utakmicu. Do najvećeg vođstva u prvom poluvremenu 10:6 domaći tim dolazi u 18. minutu. Sjajnim golom Jelene Erić za 17:13 otišlo se na odmor.

Početkom drugog poluvremena srpske rukometašice su zaigrale još bolje i došle do prednosti od šest golova 22:16. Međutim, posle toga dolazi do naglog pada u igri što Holanđanke koriste za seriju od sedam golova za samo deset minuta i izjednačenje 26:26.

Srbija ponovo dolazi u vođstvo pogotkom Dragane Veraje i do tri minuta pred kraj igralo se gol za gol. Zahvaljujući odiličnim odbranama Slađane Đerić Holanđanke nisu stigle do prednosti.

Najvažniju ulogu u završnici meča imala je Tatjana Medved koja je postigla dva gola dva minuta pred kraj. Konačan rezultat postavlja Jelena Erić svojim jedanaestim golom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.