Izvor: Blic, 04.Jun.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikali podržali LDP

ZAJEČAR – Zahvaljujući glasovima Radikala i njihovih simpatizera na ponovljenim izborima u Halovu, Velikoj Jasikovi, Salašu i Koprivnici, zaječarski LDP je prošao cenzus i dobio dva poslanička mesta u gradskom parlamentu. U prvom krugu 11. maja Radikali su dobili na ova četiri glasačka mesta ukupno 291 glas što iznosi 19,9 odsto, a sada 71, odnosno,7,1 odsto.



-Ovaj slučaj je presedan u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << državi. LDP je u prvom krugu imao 33 glasa u sve četiri izborne jedinice i nije prošao cenzus, a sada čak 147 glasova. Od kada postoje parlametarni izbori nikad se ništa slično nije dogodilo. Toliko velika razlika u broju glasova govori sve sama po sebi – rekao je za „Blic" koordinator Cesida za Istočnu Srbiju Radomir Milošević.

Prema priči meštana, vođa zaječarskih Radikala Stefan Zankov dao im je instrukcije da glasaju za LDP kako bi, zajedno sa DS, DSS i LDP imali većinu u gradskoj skupštini. Zankov nam je u telefonskom razgovoru negirao ovu pretpostavku, odnosno tvrdnju meštana četiri sela.

Međutim, menadžer zaječarskog LDP-a Dragan Zdravković, na pitanje da li postoje indicije da se na gradskom nivou napravi koalicija sa radikalima, i da li su radikali po instrukcijama glasali za njegovu političku opciju, odgovorio da je sve pod kontrolom.

-Još uvek nije momenat da se izađe u javnost – kazao je Zdravković.

Zanimljivo je i da su članovi i pristalice demokrata na ponovljenom glasanju takođe podržali LDP, što se vidi iz rezultata prvih izbora kada su imali 210 glasa, a sada svega 53 listića.

- Većinu i dalje ima Pokret „Živim za Zaječar Boško Ničić", ali umesto 24 kao što je bilo u prvom krugu, nakon ovog glasanja ima 23 poslanička mesta. Demokrate su imale 10, a sada devet mesta. Bez promene u broju ostali su radikali sa 10 mesta, socijalisti i DSS sa po tri mesta i LDP koji je nakon ponovljenih izbora osvojio dva mandata – kazao nam je koordinator Cesida Radomir Milošević. Za sada nijedna partija nije saopštila sa kim će u koaliciju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.